Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

  • Aktuelt
  • Montér satser i Trysil: Åpnet nytt og større byggevarehus i dag

Montér satser i Trysil: Åpnet nytt og større byggevarehus i dag

Med 2500 kvadratmeter boltreplass og en langt mer sentral plassering enn før, åpnet i dag det nye og toppmoderne byggevarehuset Montér Trysil dørene for første gang. Her kan kundene stå tørt i all slags vær å laste byggevarene rett på bilen i den flunkende nye «Drive In» utebutikken.

F.v Petter Gram (direktør Montér & Proff), Lars Kristiansen (Regiondirektør Innland), Knut Oddgeir Støa (Daglig leder Montér Trysil), Erik W.Tønnesen (Adm.dir Optimera)

F.v Petter Gram (direktør Montér & Proff), Lars Kristiansen (Regiondirektør Innland), Knut Oddgeir Støa (Daglig leder Montér Trysil), Erik W.Tønnesen (Adm.dir Optimera)

– Dette er en dag vi har sett frem til. Nå kan vi endelig ønske både proffkunder, fastboende og de mange hytteeierne i Trysil velkommen til et nytt, større og helt moderne byggevarehus med et langt bredere sortiment og mye inspirasjon. Dette vil styrke vår posisjon markant i et område som over tid har vært preget av stor byggeaktivitet – ikke minst innenfor hyttemarkedet, sier Optimeras regionsdirektør i Innlandet, Lars Kristiansen.

Byggevarehuset er nesten dobbelt så stort som gamle Montér Trysil. Bemanningen er også økt. Med sin sentrale beliggenhet rett ved siden av hovedveien Trysilvegen, syd for sentrum og de største hytteområdene, har det nye varehuset også en svært attraktiv plassering.

Beste plasseringen i Trysil

– Det bidrar selvsagt til langt bedre synlighet, og er en av hovedgrunnene til at vi ønsket å inngå avtale med Trysil Handelseiendom om å bygge akkurat her. Det finnes ikke noe bedre sted å ha et byggevarehus i Trysil. Vi er veldig fornøyde med jobben de har gjort med nye Montér Trysil, sier Kristiansen.

Det er Trysil Handelseiendom som eier og har utviklet nybygget i tett samarbeid med Optimera. Bak selskapet står den lokale tryslingen Rolf Mobæk og Bjørn Dæhlie.

Innendørs drive-in butikk, eget klimarom og stor, lys butikk

Nye Montér Trysil består blant annet av et lyst, åpent og kompakt butikklokale på rundt 600 m2, en større innendørs drive-in butikk på 1250 m2 og et stort spesiallagd klimarom for listverk og lignende varer. Det er også svært gode parkeringsforhold og godt med plass til byggevarer utendørs på den nye tomten. Sentralt plassert i anlegget vil du finne en egen Byggeservice-avdeling som står klar til å hjelpe alle privat- og hyttekunder med det de har av små og store byggeprosjekter.

Montér, som er Norges største byggevarekjede, er en del av Optimera og leverer både til privat- og proffmarkedet. I dag har de 15 byggevarehus i Innlandet, og 150 totalt i hele Norge.

I bakhånd har eieren Optimera et sentrallager med titusenvis av forskjellige varer og et regionlager på Rudshøgda som forsyner både varehuset og byggeplassleveranser til private og profesjonelle. Med tjenester som «Hent i varehus» og hjemlevering kan kunden planlegge handelen hjemme og enten plukke opp varene på byggevarehuset i Trysil, eller får det levert direkte til byggeplassen. I tillegg til dette utvides sortimentet i byggevarehuset betraktelig.

Tilrettelagt også for hyttefolket 

I butikklokalene er det spesielt lagt vekt på å inspirere kundene med utstillinger av blant annet gulv-, kjøkken- og garderobeløsninger, en stor maleavdeling og en langt større satsing på interiør. Siden Trysil er en av Norges største hyttekommuner, har det nye varehuset et spesielt fokus på disse kundene.

– Her er det tilrettelagt for at hyttefolket, og våre proffkunder i dette markedet, skal få tak i alt de trenger – enten de skal pusse opp eller bare er på jakt etter interiørinspirasjon. Vi tror dette er en kundegruppe som blir enda viktigere fremover, sier daglig leder i Montér Trysil, Knut Oddgeir Støa.

Ifølge den siste statistikken fra 2022, var Trysil den kommunen i Norge hvor det ble gitt flest igangsettelsestillatelser til fritidsbolig.

– Bedre for både proff- og privatkunder

– Våre proffkunder får tilgang på et enda større og bredere lokalt vareutvalg og en ny innendørs oppvarmet drive-in butikk med langt enklere logistikk. Med det nye byggevarehuset vil vi også være enda mer tilgjengelig – både for disse og de mange privatkundene i vekstregionen Trysil. Det ser vi frem til å komme i gang med, sier Knut Oddgeir Støa.

Mennesker som går inn i det nye Montér byggevarehuset i Trysil
Daglig leder Knut Oddgeir Støa kapper en planke under åpningen av nytt byggevarehus