Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

Salgssuksess i Sande

Landet rundt settes boligprosjekter på hold, men Bjørndalåsen i Sande selger godt. Dette til tross for at boligfeltet ble lagt ut på verst tenkelig tidspunkt rundt nyttår, da mange for alvor kjente presset på privatøkonomien.

– Alle huseiere i Norge følte rentehevinger og strømprishopp på lommeboka, så for oss var det en lettelse da den store pågangen gjorde at vi kunne øke fastprisene, sier David Enok Nilsen, selger i Eurotec Entreprenør i Drammen.

Vi møter Nilsen på det nye boligfeltet, hvor de vestvendte tomtene har sol hele dagen, sjøutsikt og skogen som nærmeste nabo. Prosjektet er et samarbeid med Bjørndalåsen Utvikling AS representert ved Georg Orvedal, som er en lokal grunneier og utvikler.

– I dette prosjektet har vi altså inngått en 50/50­avtale med Orvedal i et utviklingsselskap for prosjektet. Det var utvilsomt en styrke for oss at vi kunne presentere den fyldige Byggmann­katalogen i de innledende møtene. Vi erfarer at vår tilknytning til en solid kjede gjør at vi kan påta oss flere og større prosjekter enn størrelsen vår tilsier, forteller Nilsen.

 På Bjørndalåsen i Sande åpner de et flott, nytt område. 6 av 11 boenheter ble solgt da første del ble lagt ut for salg. Kjøperne fordeler seg jevnt mellom lokale og tilflyttere. Foto: Iteo
På Bjørndalåsen i Sande åpner de et flott, nytt område. 6 av 11 boenheter ble solgt da første del ble lagt ut for salg. Kjøperne fordeler seg jevnt mellom lokale og tilflyttere. Foto: Iteo

Hva er suksessfaktoren?

Drammen er et område i vekst, og Sande har på eiendomssiden fått mye oppmerksomhet på grunn av Nordre Jarlsberg Brygge, med 1600 boenheter i vannkanten. 6 av 11 boenheter ble solgt da første del av Bjørndalåsen ble lagt ut rundt nyttår. Kjøperne fordeler seg jevnt mellom lokale og tilflyttere.

– Vi hadde startet prisingen litt for lavt, så underveis økte vi fastprisen med 300 000 kroner i to omganger. Fleksibiliteten her er nok nøkkelen, siden skråningen gjør alle tomtene attraktive. Vi har plukket ut de fire husmodellene som egner seg best, og med bredden av boliger vi tilbyr kan vi oppfylle alle ønsker. Samtidig tilpasser vi oss etterspørselen underveis. Vi har for eksempel gjort om tre prosjekterte eneboliger til to tomannsboliger. Det som er fint å oppleve her, er at kjøperne bruker husene slik de er tegnet, naturligvis med mindre tilpasninger, sier Nilsen.

Han ser ikke for seg at de vil bygge videre på spekk, men føler seg trygg på at boligene som leveres mot slutten av året vil bidra til å øke etterspørselen. Ettersom boligene er ferdig behandlet i kommunen, blir det kort tid til overtagelse for nye boligkjøpere.

"Vi har erfaring med Optimera Byggsystemer på elementer og konstruksjonspakker fra før, AUBO-kjøkken vil vi også fortsette å bruke"
- David Enok Nilsen, selger i Eurotec Entreprenør

Tett sammensveiset team

Nilsen har tittelen selger/prosjektleder, men som en av fire på kontoret er han tett på driften, gjerne i tospann med daglig leder og byggmester Erik Mitchell. Sistnevnte har over 20 års erfaring som byggmester, og Eurotec Entreprenør AS teller nå totalt 10 ansatte med en snittansiennitet på 11 år. Unntaksvis har de prosjekter i Oslo­området, ellers er aktiviteten konsentrert rundt Drammen.

Det går i både nybygg, hytter, utviklingsprosjekter og rehabilitering. Arkitektene som har tegnet og justerer funkisboligene sitter i Ålesund, hvor Byggmann har sitt hovedkontor. Årlig omsetning for Eurotec Entreprenør ligger på omtrent 40 millioner.

Totalkunde

Gjennom Byggmann har Eurotec Entreprenør totalkundeavtale og er tilknyttet Montér byggevarehuset på Liertoppen.

– Vi ønsker å samle innkjøpene hos Optimera fremover, rett og slett fordi vi opplever at dette gjør oss mer effektive og lønnsomme. Vi har erfaring med Optimera Byggsystemer på elementer og konstruksjonspakker fra før, AUBO­kjøkken vil vi også fortsette å bruke. Her på Bjørndalåsen kommer vi til å ha mye aktivitet i lang tid, så det er naturlig å få inn en VFA­container.

– For noen uker siden hadde vi med oss alle ansatte på en opplæring i MinOptimera, og det var veldig greit å få en felles gjennomgang. Vi har nok litt å hente på at de ansatte ikke «må» sette seg i bilen for å kjøpe noen skruer, sier han med et smil.

Eplehageutbygging som denne på Grefsenplatået i Oslo er også et typisk prosjekt selv om firmaet er basert i Drammen. Foto: Iteo
Eplehageutbygging som denne på Grefsenplatået i Oslo er også et typisk prosjekt selv om firmaet er basert i Drammen. Foto: Iteo

Fleksible prosjekter
Selv om katalogen er basert på prefabrikerte elementer, har Eurotec muligheten til å kontrollere arbeidsmengden med andel plassbygging i prosjektene som kommer.

– Vi har lenge primært brukt elementer, som gjør oss leveringsdyktige. I tida som kommer vil vi vurdere å bruke mer konstruksjonspakker for å sikre tilstrekkelig arbeid for medarbeiderne våre. Naturligvis avhenger det av hvordan markedet utvikler seg videre, avslutter Nilsen.

For noen uker siden hadde vi med oss alle ansatte på en opplæring i MinOptimera, og det var veldig greit å få en felles gjennomgang. Vi har nok litt å hente på at de ansatte ikke «må» sette seg i bilen for å kjøpe noen skruer.