En ny generasjon isolasjon | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Byggebransjen står overfor nye utfordringer. Økt fokus på bærekraftige og energieffektive løsninger har utfordret bransjen til å tenke nytt, jobbe smartere og bygge for fremtiden.

Optimera er stadig på jakt etter nye løsninger og leverandører for å tilfredsstille nye krav og etterspørsler. Trefiberisolasjon er laget av naturen, for naturen. Den er 100% fornybar, og må ikke deponeres.

”Vi ser en stadig økende etterspørsel etter miljøvennlige og bærekraftige produkter. Da Hunton presenterte sin plan om en ny fabrikk som skal produsere miljøvennlig isolasjon på Gjøvik, var det et selvsagt valg for oss å bli forhandler av trefiberisolasjon”, sier produktsjef i Optimera, Espen Gabrielsen.

Med tanke på miljøet

Hunton har eksistert siden 1889 og brukt tre som byggemateriale i hundrevis av år. Trefiberisolasjon er en naturlig og miljøvennlig isolasjon som er laget av granflis fra bærekraftig skog som er overskuddsmateriale fra trelastproduksjon. Det er en fornybar ressurs som bidrar til et lavt CO2 fotavtrykk.

I tillegg har trefiberisolasjon markedets beste evne til å transportere fukt ut av konstruksjonen, i takt med endringer i temperatur og luftfuktighet. Isolasjonen sørger for at varmen på innsiden ikke slippes ut, og den har en magasinerende effekt som gir en jevn og behagelig innetemperatur.

Langsiktige fordeler

Ikke bare gjør trefiberisolasjon godt for miljøet, men det er godt for beboerne også. Isolasjonen har høyere densitet og er derfor mer formstabil, noe som gjør at man unngår at isolasjonen siger over tid. Høy masse per kvadratmeter gjør også at den absorberer og demper lyd svært godt. Evnen til fukttransport og varmelagring gir et godt inneklima, og de hygroskopiske egenskapene gjør at fukt vil opptas og transporteres ut av konstruksjonen.

Lett å jobbe med

Trefiberisolasjon er lett å jobbe med. Den kan monteres enten som plater, på lik linje som andre typer isolasjon, eller den kan blåses inn. Isolasjonen kan brukes til alle typer nybygg eller rehabilitering i brannklasse 1 – bygg inntil tre etasjer. I tillegg er den mer behagelig å jobbe med da den ikke klør eller gir ubehag i luftveiene.

Luftstrømmen i isolasjon eller hulrom kalles generelt for naturlig konveksjon. Konveksjon skyldes at varm luft er lettere enn kald luft. Siden det er stillestående luft i isolasjonen som faktisk isolerer, fører konveksjon til økt varmetap. Trefiberisolasjon reduserer konveksjon og dermed varmetap i konstruksjonene,- forteller produktsjef i Optimera, Espen Gabrielsen.

En naturlig samarbeidspartner

Trefiberisolasjon er for mange den ukjente lillebroren i isolasjonsmarkedet,- sier Espen Gabrielsen. Hunton er fremoverlent og har en klar strategi og ambisjon for fremtiden. De er opptatt av å være en troverdig og fremtidsrettet leverandør av byggløsninger basert på tre og trefiber. Hunton har god kunnskap om produktene sine og vi jobber godt sammen ute i markedet. Vi opplever at flere og flere får øynene opp for dette naturlige alternativet til mineralull.

 

Skal huseieren legge om taket? Etterisoler samtidig! Les mer om etterisolering av tak.