Lykkelig som liten | Optimera | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

– Vi må si nei når folk ringer for å gi oss jobber. Tidligere har vi vært opp mot ti mann, men det falt ikke i smak. Det var mye kjekkere å være liten, forteller Rune Ringset.

Sammen med makkeren Rikard Slinning startet Ringset Nivelle Bygg i Ålesund i 2011. Sammen har de funnet formen på det meste.

- Det blir som et ekteskap med daglige diskusjoner, heldigvis uten krangling. Vi er enige om hva vi vil drive med og hvordan. Aller helst er det rehabilitering og tømring, og vi er glade i å knekke en nøtt når det trengs, sier Ringset, som formelt har tittelen daglig leder.

Fra før har de en ansatt, med planer om å gi fast jobb til en til i løpet av kort tid.

- Vi er så tett på hverandre i det daglige at vi er avhengige av å finne kolleger som fungerer bra både sosialt og faglig. Vi skal nok ha inn enda en til, men så skal vi ikke bli flere. Det gjør bare at det blir vanskeligere å snu seg når markedet forandrer seg. Vi skal være et lite firma, sier han.

Startet med delvis rehabilitering

På et pågående prosjekt har Nivelle omkring 15 personer i sving med alle fag. Jobben startet med at deres faste elektriker lurte på om de kunne «stikke innom og se på noe». Det har utviklet seg til at de nå prosjektleder en rekke arbeider på eneboligen på 500 kvadratmeter.

- Det var først snakk om lettere rehabilitering. Da vi kom i gang ble det snakk om å ta alle vinduene, dører og fjerne noen bærevegger. Så var det en del elektrisk og full renovering av bad. Nå skal vi i gang med en ny garasje med plass til fire biler med treningsrom, bod, bad og en liten kjøkkenkrok. Det er helt vanlig for oss at prosjektene vokser, her firedobla det seg fra starten i vinter. Og med ny garasje dobla arbeidsmengden seg igjen, forteller Ringset.

Det er rehabilitering Nivelle jobber mest med. På tilbygg bruker de for eksempel gjerne konstruksjonspakker.

- Det er fint med konstruksjonspakker for å spare tid, samtidig er vi opptatt av å jobbe som tømrere, ikke montører. Det meste av jobber er greit for oss, vi har stor variasjon i prosjektene vi gjør.

Har aldri reklamert for seg selv

Jobbene kommer gjennom anbefalinger, og det er ikke uvanlig at det ene tar det andre når de først begynner et sted.

- Vi har også eksempler på kunder som årlig har kommet med mindre og større prosjekter de siste sju åra. Jeg tror vi får jobber fordi vi er hyggelige, løsningsorienterte og åpne. Vi kaller en spade for en spade, og da får vi tillit tilbake. Vi foreslår både billige og dyre løsninger, så får kunden velge selv. Nå som vi prosjektleder flere fag på denne eneboligen kommer eieren til oss for vurderinger rundt alternativer, også på det som ikke handler om tømring. Det går greit, den store fordelen med en prosjektleder som går der hele tiden, er at utfordringene blir løst underveis.

- Vi har en veldig god tone, og jeg blir jo som en potet, sier Ringset med et flir.

Hele veien har firmaet hatt jevn og god økning i omsetning, og ligger an til solid rekord i år.

«For ofte» innom Optimera

Hos Optimera har Ringset vært jevnlig innom i over tjue år, og har gode relasjoner til med-arbeiderne der.

- Vi er sikkert for ofte innom, men jeg vil si at vi ofte har kompliserte prosjekter. Det er ikke alltid så lett å forutse materiell og festemidler, og vi har veien forbi uansett. Jeg vet jo hvem jeg skal prate med om hva, og jeg tror jeg har klart å gi de noen sære bestillinger gjennom åra. Det de ikke har svar på selv finner de ut av. Så alle problemer blir løst, avslutter Ringset.

 

(Nivelle)Lykkelig som liten_Rune Ringset_796x531px.png