Montasjeutstyr blir landsdekkende | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Optimera utvider Montasjeutstyr med seks nye avdelinger, inkludert Tromsø, og får dermed tilstedeværelse i alle landsdeler. Kjeden utvider samtidig kraftig med serviceverksteder.

I april 2021 lanserte Optimera sin nye spesialistkjede Montasjeutstyr for verktøy, festemidler og arbeidsklær. Kjeden henvender seg til bygg- og anleggsbransjen, montasje, bygningsdrift, skadeselskaper og stålentreprenører. Fra lanseringsdagen hadde Montasjeutstyr sju butikker, landsdekkende selgernettverk og et regionalt nettverk av garanti- og serviceverksteder.

Nye avdelinger

Siden da har Hansen & Krogh i Oslo funnet seg vel til rette i Optimera-familien og får nå Montasjeutstyrs farger. Det får også BFM (Bergen Festemateriell), samtidig som Optimera Proffsenter i Sarpsborg, Ålesund, Sandmoen i Trondheim, Haugesund og Ulven i Oslo får Montasjeutstyr-sortiment og -profilering. Montér Tromsø får Montasjeutstyr butikk-i-butikk-konsept.

– Gjennom utvidelsene når vi frem enda bredere også i målgrupper som er nye for oss, sier kommersiell direktør Ole-Jørgen Mo i Optimera.

Etablerer flere serviceverksteder

Det blir parallelt etablert serviceverksteder ved mange Montasjeutstyr-avdelinger. De øvrige avdelingene kan motta og sende videre.

– Hos oss har vi tro på verksteder som ligger nærme kundene. Da kan vi yte raskere hjelp når behovet oppstår. Serviceverkstedene kan også vurdere om reparasjon vil være lønnsomt eller om pengene bør gå til nytt verktøy og utstyr, sier Mo.

Støtter oppunder selskapets bærekraftsmål

Fra Optimeras side er verkstedvirksomheten et miljøtiltak som støtter oppunder selskapets bærekraftsmål. Reparasjon fremfor kjøp og kast er i senter for oppmerksomheten innenfor mange produktområder også utenfor byggebransjen. Årsaken er miljøbelastningen og ressurssløsingen det innebærer å kaste produkter som kunne ha vært fullt brukbare med litt ekstra stell og omsorg.

Håndterer garantier for verktøy kjøpt andre steder

– Nettverket vårt av serviceverksteder i Montasjeutstyr håndterer også garantier for verktøy som er kjøpt andre steder. Vi ser at markedet etterspør dette, sier Mo.

Montasjeutstyr har over 600 containere på byggeplass og et landsdekkende nettverk av rådgivere og selgere av verktøy, festemidler og arbeidsklær. På tjenestesiden inngår også utlånsverktøy og lovpålagte sertifiseringskurs.