OPTIMERA FØRST UTE MED HEL-ELEKTRISKE KRANBILER! | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

– Dette er viktig, fordi det gjør det enklere å nå målet om en fossilfri byggeplass, sier en stolt Gard Erik Dahl – logistikkdirektør i Optimera.

– Optimeras ambisjon er å bli karbon-nøytrale innen 2030. Skal vi klare dette må vi ta grep på alle områder, men det er spesielt viktig å ha et stort fokus på logistikk, sier Dahl.

– Vi er jo en betydelig aktør i en bransje som er helt avhengige av å transportere byggevarer på både lange og korte avstander. Det gjelder derfor å ha et velsmurt maskineri, som kan forsyne våre anlegg og våre kunders byggeplasser så effektivt og bærekraftig som mulig.

TEKNOLOGIEN PÅ PLASS

– Det er ingen tvil om at transportsektoren er i endring. Utviklingen innen miljøvennlige drivlinjer har gjort både biodrivstoff og elektrisitet langt mer aktuelt enn for bare noen få år siden, sier Dahl.

– Elektriske biler er fremtiden, og dette er bare begynnelsen på vår satsning på elbiler. Optimera skal være den første som tar i bruk grønne løsninger i transportnæringen, sier Dahl.

DE STORE BYENE FØRST

– Vi utstyrer distribusjonssentrene med gode lademuligheter: Kranbilene kan lade over natten og vil dermed alltid starte med fullt batteri om morgenen. Samtidig er det også muligheter for å hurtiglade mellom oppdragene, dersom det skulle være behov, sier han.

– De nye bilene har en rekkevidde på 15 mil og er godt egnet til å dekke transport i de store byene, sier Dahl.

STILLERE OG GRØNNERE, LIKE EFFEKTIVE

De hel-elektriske kranbilene skal oppleves som minst like gode som alternativene med tradisjonelle drivlinjer. Kranbilene har en løftekapasitet på 19 tonnmeter og dekker dermed de aller fleste behovene på byggeplassene i de store byene.

– Stadig flere store utbyggere etterspør bærekraftige alternativer, og mange tradisjonelle biler blir utstyrt med elektriske kraner for å jobbe utslippsfritt på byggeplassen. Våre nye hel­elektriske kranbiler tar det imidlertid et skritt lenger, siden også transporten til og fra byggeplassen vil gi plusspoeng i miljøregnskapet. Det er vi selvsagt stolte av, avslutter Dahl.

EN ELEKTRISK FREMTID

– Selv om man ønsker overgang til fossilfrie byggeplasser, vil ikke skiftet skje over natten. Overgangen skjer gradvis, og i denne perioden vil bilparken bestå av mange ulike drivlinjer.

Det anses derfor som en fordel at de elektriske versjonene er bygget på den samme plattformen som brukes til diesel og biogass.

– Når det gjelder førermiljø, pålitelighet og sikkerhet, oppfyller alle våre kjøretøyer de samme høye standardene. Dette gjør at sjåførene føler seg hjemme og kan betjene dem trygt og effektivt, uavhengig av hvilket drivstoff som brukes, sier adm. dir. for Volvo Trucks Roger Alm, i en pressemelding.