Kjøper byggevarehus i Førde | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Optimera har inngått avtale om kjøp av aksjene i byggevarehuset Farsund Bygg AS i Førde.

Under navnet Montér Farsund Bygg får byggevarehuset en strategisk viktig rolle for Optimera i og rundt Sunnfjord.

Ønsket nye eiere

Dagens eiere er etterkommere av byggmester Oddmund Farsund som etablerte byggevarehuset i 1955. Familien har vært åpne overfor medarbeidere og lokalmiljøet om at de i noe tid har ønsket nye krefter ved roret.

I en strukturert prosess har eierne invitert flere aktører til å gi bud på virksomheten. Optimera kom best ut av dette.

– Oppkjøpet er strategisk viktig for oss. Vi vil nå helt nye kundegrupper i og rundt Sunnfjord med vårt brede vareutvalg og spesialistkonsepter. Byggevarehusets store lagerkapasitet blir viktig overfor mange kunder, inkludert boligprodusenter og entreprenører med nasjonalt nedslagsfelt, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera, som eier Montér-kjeden.

Veldrevet bedrift

Gjennom årene har Farsund Bygg vokst til å bli blant de største byggevarevirksomhetene i Sogn og Fjordane, som nå inngår i Vestland fylke. De siste 12 årene har de vært del av kjeden XL-bygg. Den veldrevne virksomheten omsetter for over 90 millioner kroner og har jevnt levert gode resultater.

Dagens eiere er brødrene Leif Odde, Tore og Frode Farsund. Alle medarbeidere vil følge med i eierskiftet, inkludert daglig leder Randi Engen, som har hatt en nøkkelrolle i salgsprosessen.

– Familien er stolt av det vi har skapt sammen med gode medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere gjennom mange år. Optimera har de aller beste forutsetninger for å videreføre og utvikle virksomheten til det beste for både marked og medarbeidere, sier Johan Magerøy, som har vært styreleder i Farsund Bygg de siste 10 årene.