Storsatsing fra Montér i Lillehammer-regionen | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

(Lillehammer, 22. februar 2023): Hjelp til planlegging og rådgivning blir sentralt i det nye Montér-byggevarehuset som åpner dørene i dag.

Anlegget på Hovemoen er en storsatsing for Montér og eieren Optimera. Proffkundene fikk en forsmak kvelden før på hva anlegget kan by på. Næringssjef Eirik Haagensen i Lillehammer kommune, som også leder Lillehammer-regionen Vekst, deltok på proffarrangementet for å markere betydningen for regionen.

– Vi vil møte både proff- og privatkunder enda mer som rådgiver og partner i det nye byggevarehuset. Dette er helt sentralt for måten vi jobber på i dag. Vi stiller både med byggevarene og støtte til gjennomføringen fra byggegrop til innflytting, sier daglig leder Anders J. Hærdig i Montér Lillehammer.

Hærdig forteller at regionen er viktig for Montér og eieren Optimera.

– Vi jobber tett på store hyttemarkeder og omfattende turisme. Det gir oss stor tro på fremtiden, selv om vi nå er inne i en periode med noe oppbremsing i nysalg av hytter, sier han.

Optimera har et omfattende produkt- og tjenestespekter som støtter oppunder Montér-kundene. På Hovemoen blir blant annet Montér Byggeservice godt synlig i lokalene. Her gis hjelp til planlegging og gjennomføring av små og store prosjekter, også i forhold til energitiltak.

– De høye strømprisene har skapt stor interesse for energitiltak. Spørsmålet er hva som lønner seg mest. Nylig lanserte vi Energiportalen som svarer konkret på dette i forhold til folks egen bolig, sier Hærdig.

Blant grepene som kan gi gode besparelser er etterisolering, vindusbytte og rentbrennende vedovner. – Vi kan beregne både hva tiltakene koster og hvor mye som potensielt kan spares, sier han.

Optimera inkluderer Optimera Byggsystemer som har to tekniske avdelinger rettet mot proffmarkedet. Avdelingene kan prosjektere, gjøre kostnadsberegninger, kontrollere brannegenskaper og mer.

Sju fabrikker kan dessuten levere prefabrikkerte takstoler, konstruksjonspakker og bygningselementer. Dette gir byggmestre og entreprenører valget mellom å plassbygge eller få bygninger heist på plass.

– Med rådgivningstjenester og bygningselementer kan lokale firmaer påta seg mye større prosjekter og konkurrere med virksomheter utenfra. På denne måten blir anlegget vårt på Lillehammer inngangsport til tjenester og muligheter som styrker lokale virksomheter, sier Hærdig.

Montér på Hovemoen er et mønsteranlegg for moderne byggevarehandel som også handler om interiør og et stort vare- og tjenestetilbud.

Nett-tjenesten Energiportalen er et eksempel på hvordan Montér Lillehammer kan stille med hjelp og rådgivning. Portalen viser besparelser i kroner, kWh og CO2 ved ulike energitiltak i folks egen bolig.

 

blobid1.jpg