Satser på lærlingene

Sammen med byggmesterforbundet og opplæringskontoret i Oslo og Akershus arrangerer Optimera en del av opplæringen for fremtidens snekkere i Multikomforthuset på Ringdalskogen. Dette har så langt vært en stor suksess og flere regioner har meldt sin interesse. ‒ Vi kan tilby en annerledes skoledag som et alternativ til skolepult og tavle, sier Stig Lintorp i Optimera.

Når vi er på besøk i Larvik er det en engasjert gjeng fra Asker og Bærum som er på besøk. Dette er fremtidens håndverkere og det er tydelig at de setter pris på en skoledag utenfor klasserommet. Dagens opplegg styres med stort engasjement fra optimera ansatte Stig Lintorp og Kjell Tommy Johansen.

Dette er den fjerde delagasjonen som er på besøk og gutta fra Optimera forteller at opplegget begynner å sitte godt. Det merker de på gode tilbakemeldinger og etterspørsel fra andre regioner. Lintorp og Leif forteller at det viktig for dem å ta vare på fremtidens håndverkere og de føler at både de og elevene får mye ut av de timene de har sammen.

Engasjert av opplæringskontoret
Det var opplæringskontoret som først tok kontakt med Optimera. Alle lærlinger skal gjennom 75 timer bransjelære der en del av undervisningen foregår i felt sammen med aktører fra næringslivet. Rune Lundgard fra opplæringskontoret sier det er viktig at elevene kommer seg ut slik at lærlingene får se teorien de lærer bli tatt ut i praksis.

‒ Utviklingen skjer så raskt at det alltid vil være en del produkter og løsninger som ikke har rukket å komme inn i skolebøkene vi har til elevene. Da er det veldig fint for både oss instruktører og elever å samarbeide med selskaper som Optimera slik at vi holder oss oppdatert på det siste i markedet. Her får vi lære mer om festemidler, limprodukter, ny teknologi og løsninger for fremtidens bygg, sier Rune Lundgard.

Flere samlinger fremover
Det var salgssjef Tom Johnsrud som først ble kontaktet av opplæringskontoret og han forteller at han har vært positiv til dette fra første dag. Tilbakemeldingene så langt er veldig gode og han ser at dette gir verdi både til elevene og Optimera. Skulle det komme en forespørsel fra andre regioner stiller han seg positiv til det.

‒ Vi ønsker å bidra med vår kompetanse og kommer til å fortsette det gode samarbeidet med opplæringskontoret. Vi er veldig heldige som har så engasjerte ansatte som Lintorp og Johansen med på laget og jeg vet de ser frem til mange gode samlinger på Ringdalskogen fremover, sier Johnsrud.

 

Karriere i Optimera

Salgsingeniør i Innlandet

Optimera åpner en ny fabrikk på Hamar over nyttår – og nå ser vi etter en nøkkelmedarbeider med solid byggteknisk bakgrunn og et hjerte for grønne løsninger.

Bygg mer med samme bemanning

Optimera styrker sin tilstedeværelse innenfor markedet for byggsystemer og elementer...

Vi har lederutdanning

For våre talenter som ønsker en karriere i Optimera, tilbyr vi lederutdanning.