Rask og smidig støping av etasjeskille

Det er mange måter man kan støpe bjelkelag på. En av de smidigste er å bruke ferdigarmert bjelkelag. Plannja Combideck fungerer både som arbeidsplattform og støpeform - På en og samme tid.

Man støper altså direkte på platen og får en komposittkonstruksjon mellom stålplaten og betongen. Bærende konstruksjoner kan minskes i dimensjon, og man reduserer dermed bruken av betong og forskalingsmaterial, noe som betyr både økonomiske fordeler og enklere håndtering.

Combideck er et utmerket produkt til bruk ved støping av bjelkelag og fungerer altså like godt på store bygg som små. Det sier Jörgen Palm, som er selger for Plannja i Gøteborgs-området.

– Det finnes helt klart et bruksområde for Combideck også ved bygging av vanlige bolighus.

Slipper å bygge forskaling

En stor fordel er at man slipper arbeidet med å bygge opp forskaling, for så å vente på at betongen skal herdes, før man til slutt kan rive formen. Her river man ikke, man kan jobbe videre uten utsettelser. Installasjoner i for eksempel undertaket kan i noen tilfeller begynnes på med en gang etter støping, noe som gir deg større frihet i planleggingen.

– Man sparer mye arbeidstid ved å bruke Combideck fordi den utgjør selve forskalingen. Dessuten er det veldig enkelt å lage hull til for eksempel avløp, el-dragning og trapper.

Installasjonsplanene kan endres helt til det siste når man bygger med Plannja Combideck 45. Den friheten kan være uvurderlig når planleggingen av bygningens anvendelse må skje samtidig som byggingen finner sted.

Mer rom i bygget

En annen fordel er at bjelkelaget blir tynt og at det dermed skapes mer rom i bygget.

Plateprofilene produseres av varmforsinket stål. Betongen «griper tak» i den patenterte embosseringen i stålet og skaper en ekstremt sterk konstruksjon. Den gode skyveforbindelsen med betongen gjør at hele platens tverrseksjon fungerer som underkantsarmering. Når betongen er herdet utgjør Plannja Combideck ofte all den underkantsarmering som er nødvendig i et bjelkelag som spenner opp til ca. sju til åtte meter.

– Med Plannja Combideck blir forskalingen veldig enkel før man går i gang med betongstøpningen. Og man får jo en underkantsarmering på kjøpet.

– En vanlig huseier bør få hjelp fra profesjonelle for å beregne blant annet tykkelse på støpingen, stempling og annen armering.

Fem grunner til å velge Plannja Combideck:

  • Reduserer materialforbruk. Plannja Combideck er en armeringsplate som fungerer som en arbeidsplatform og støpeform – på en og samme tid.
  • Sparer tid da man kan gå i gang med installasjoner med en gang etter støpning.
  • Skaper mer rom og plass i bygget ettersom man får et svært tynt bjelkelag.
  • Enkel forskaling og man får en underkantsarmering på kjøpet.
  • Større stempelavstand gjør at arbeidet går raskere enn ved vanlig forskaling.

Se vårt utvalg av Plannja-produkter i nettbutikk 

Andre nyheter

Byggmesters risiko ved installering av solfangere

Solcellepanel: Som byggmester bør du sørge for at brannrisikoen blir hensyntatt.

Optimera kjøper Montasjemateriell

Optimera styrker seg dermed ytterligere mot bygg- og anleggsaktører i Vestfold.

7 tips til sikring av last

Gode HMS-rutiner reduserer skader og redder liv på norske byggeplasser. Men tar du med deg sikkerheten inn i bilen?