Håndverkerens favorittverktøy

Håndverkere sverger til proffutstyr. Men hvilket verktøy som er viktigst i hverdagen er i endring.

Vi har snakket med fem proffe håndverkere om hvilket verktøy som kommer høyest opp på lista deres. Og vi ser at når alt går raskere, godt hjulpet av teknologi, gjelder det å være tilgjengelig hele tiden, overalt. Lista består derfor ikke lenger bare av de tradisjonelle verktøyene. 

1. plass: Drillen

- For oss er det drillen som er det helt store. Den er vi rett og slett sykt avhengige av hele gjengen, sier Espen Skjærholdt fra Bygg & Tømrermester Skjærholdt. - En god drill skal tåle ordentlig tung og langvarig bruk. Den må tåle alt fra bjelkelag til betong, gjøre det enkelt å lage 73mm hull til elektrikeren. Og sist men ikke minst må den ha god batterikapasitet.

- Vi kjører Makita over hele linja. Det handler ganske enkelt om at den gjør jobben godt, samtidig som den føles enkel å håndtere. 

2. plass: Mobil og multikutter

- For meg er det iPhonen som er viktigst, sier Thomas Helberg fra Helberg Bygg. – Den gjør at jeg er tilgjengelig uansett hvor jeg er, og når jeg ikke prater med kundene kan jeg høre på musikk. I tillegg bruker jeg mobilen til å bestille varer på MinOptimera, samt sjekke og hente ordrer.

Også Lasse Daa-Pettersen i Formbygg Entrepenør og Trond Johansen i Bygg & Tømrerteam AS er enig i at mobilen er uunnværlig i hverdagen.

- Vi har alltid med multikuttere, forteller Johansen. Makita og den originale fra Fein, de går litt om hverandre. Men det har jo blitt sånn at det er lettere når vi alle bruker produkter fra samme produsent, og siden vi er opptatt av kvalitet blir det fort Makita når vi kjøper nytt.

3. plass: Sirkel- og bajonettsag

- I tillegg til drillen og multikutter’n bruker vi mye slagbor, sirkelsag og bajonettsag, forteller Espen Skjærholt i Bygg og Tømrermester Skjærholt. Og da er det meste gjort.

Johansen nevner også sirkelsag som en viktig del av arbeidshverdagen. Vi velger som regel Makita, da vet vi at vi får den kvaliteten vi betaler for – både når det gjelder holdbarhet og batteritid.

4. plass: Tradisjonelt håndverkervektøy

- Vi legger vekt på at våre ansatte er fagfolk med grunnleggende tømrerferdigheter, forteller Daa-Pedersen. Selv om produkter på strøm og batteri er praktisk, vil jeg ha ansatte som kan bygge en hytte med det de bærer med seg. Det vil si hammer, håndsag, vinkel og smygvinkel, stemjern, håndtrekkere, høvel og dor.

- Inge Sparby i Hus og Gårdservice AS stemmer i; - Det er forskjell på hva man ha med seg og hva man liker å ha med seg. Som murer og tømrer er det obligatorisk å ha på seg arbeidsbelte med håndverktøy. Der henger det alltid meterstokk, blyant og hammer.

Se også:

Andre nyheter

Ferdigarmert bjelkelag

En av de smidigste måtene å støpe bjelkelag på er å bruke ferdigarmert.

Byggmesters risiko ved installering av solfangere

Solcellepanel: Som byggmester bør du sørge for at brannrisikoen blir hensyntatt.

Optimera kjøper Montasjemateriell

Optimera styrker seg dermed ytterligere mot bygg- og anleggsaktører i Vestfold.