La Designgulv raskt med kraftigere pumpe

Et totalrenovert meieri ble ungdomshus. For å få et pent, levende og slitesterkt gulv, valgte utbygger Designgulv fra Weber – som stadig blir mer etterspurt.

Det er sertifisert Gulventreprenør, Hummervoll industribelegg AS, som har stått for utført arbeid. Daglig leder Arve Samnøy forteller om et godt samarbeid med en leverandør av et kvalitetsprodukt.

- Vår erfaring med Weber er at de er veldig god på support og støtte. Designgulv er et av mange gode Weber-produkter som er relativt enkelt å legge. Man må bare bruke riktig redskap for å ivareta kvaliteten på Designgulv, forteller han.

Anbefalt av byggherre og arkitekt

Meieriet, som ligger på Frekhaug i Meland kommune, en times kjøring nord for Bergen, har vært under renovering siden mars 2019. utbygger er Åsane Byggmesterforretning AS.

Oppdragsgiver Meland kommune ønsket et tidsriktig bygg som består av gode kvaliteter og samtidig ivaretar byggets karaktertrekk. Designgulv fra Weber ble valgt etter anbefaling fra både byggherre og arkitekt.

Fornøyd samarbeidspartner

Weber_Designgulv_Frekhaug_5371.jpg

Jobben på kulturhuset gikk knirkefritt, ifølge Samnøy.

- Vi la cirka 322 m2 Designgulv på det gamle meieriet. Vi støpte gulv på grunn og bygde opp gulvet med trinnlydsmatter og flytsparkel som underlag. Så la vi to strøk matt epoxy på toppen. Dette gir overflaten den ønskede styrken.

Det var flere ting å ta hensyn til. Sluttproduktet blir best ved romtemperatur og lav luftfuktighet – rundt femti prosent – under legging og herding. Vi la noe tilsvarende gulv på kunsthøgskolen i Bergen, så vi hadde erfaring med det, forteller Samnøy.

Salgssjef for Weber, Tarjei Høgetveit, forteller at stadig flere arkitekter og utbyggere henvender seg med et ønske om å bruke Designgulv.

- Designgulv er populært fordi hvert enkelt gulv er unikt. Ingen gulv er like, ettersom det er et naturprodukt. Designgulv gir et levende, røft uttrykk og blir bare penere med tid og bruk.

Sparte tid og penger på kraftigere pumpe

Høgetveit sier det var et ønske om å spare tid og penger på prosjektet.

- Det var ønskelig å legge designgulvet på relativt kort tid, selv om gulvarealet var på nærmere 322m2 og fordelt over to etasjer.

Derfor tok vi i bruk Weber blandepumpe (Wb) 852 med dobbelt så stor kapasitet som Wb 860, som vi ellers bruker. Vi fikk jobben gjort på et par timer, sier Høgetveit og presiserer at pumpen innfridde.

- Erfaringene med kapasiteten til Wb 852 er såpass gode at vi kommer til å bruke den mer i tiden som kommer. Den har kraftigere motor, større blandeskrue og stratorrotor. Det gir en kapasitet på tre til fire tonn avretting per time, informerer Høgetveit.

Til proffkunder leier Weber ut pumper til både gulv og andre mørtelprodukter. Utstyret står på lageret på Lillestrøm, men sendes til hele landet som produktene ellers. Utstyr leies via Optimera eller andre byggevareforhandlere.

- Gulv som kler byggets karakter

Weber_Designgulv_Bergen_5356.jpg

Arkitekt Magdalena Konopka i Holon forteller om en grundig prosess før valget falt på Weber Designgulv.

- Vi var på jakt etter et gulv som kledde byggets karakter, altså måtte det ha et industrielt preg. Samtidig måtte det tåle tøff bruk og være enkelt å vedlikeholde. En viktig faktor var at eventuell skade som hakk og sprekker, vil se ut som en naturlig del av gulvet.

Vi vurderte en hel rekke løsninger og konkluderte med at vi ønsket et betonggulv. Det endte med at vi valgte Designgulv.

Konopka forteller at hun gleder seg til å se designgulvet i lokalet. – vi er sikre på at vi har tatt det riktige valget, sier hun.

Ungdommer tok sitt nye tilholdssted i bruk for første gang våren 2020.

Andre nyheter

Ferdigarmert bjelkelag

En av de smidigste måtene å støpe bjelkelag på er å bruke ferdigarmert.

Byggmesters risiko ved installering av solfangere

Solcellepanel: Som byggmester bør du sørge for at brannrisikoen blir hensyntatt.

Optimera kjøper Montasjemateriell

Optimera styrker seg dermed ytterligere mot bygg- og anleggsaktører i Vestfold.