Nye muligheter med brannbehandlet MøreRoyal

Visste du at MøreRoyal®-kledning kan leveres brannbehandlet?

Treverk er ikke lenger utelukket på grunn av brannkrav

Dette gjør det mulig å bruke tre i prosjekter der det tidligere har vært utelukket på grunn av brannkrav. Etterspørselen etter brannbehandlede fasader og tretak er kraftig økende, og trenden med trebaserte bygg gjør det aktuelt som aldri før. Brannbehandlingen gjør det mulig å bruke tre i større boligkomplekser, i offentlige bygg og i tettbebygde områder med utvidet brannkrav. 

Transparent overflatebehandling

Selve behandlingen er en helt transparent overflatebehandling som ikke påvirker MøreRoyal® sitt opprinnelige utseende. Den er luktfri, miljøvennlig, inneholder sopp- og råtemiddel og er fullt dokumentert med tester og FDV på plass. Testene er utført etter EN Standard for treverk. Behandlingen har vært levert i flere tiår, og  er brukt blant annet på Operaen i Bjørvika i Oslo.

Produktet tilfredsstiller overflatekravet B s1 D0, som er den strengeste klassifiseringen og det beste man kan oppnå på treverk / brennbare materialer. Ved brannvurdering er materialer klassifisert i følgende kategorier:

  • A= ikke brennbart
  • B= begrenset brennbart
  • C og D= brennbare materialer av forskjellige kategorier.

Testresultatet for brannbehandlet MøreRoyal® B s1 D0, betyr begrenset brennbarhet, laveste røykutvikling og ingen smelting med dråpedannelse. Testresultatene tilfredsstiller således også de gamle norske betegnelsene: IN1 & 2, UT1 & 2 og K1 & 2.

EU-klassifisering

Det finnes 2 kategorier overflatebehandling for treverk. ES/VFR brukes i hovedsak der det er krav om beskyttelse mot flammespredning ved brann. Dette gjelder i hovedsak utvendig kledning, rømningsveier, korridorer, svalganger, brannskille mellom bygninger etc. Brannbehandlingen har altså her oppnådd EU-klassifisering K210 B-s1-d0 for både furu og gran. Produktet er et av de få som har klart klassifiseringen med så lav røykutvikling.

Tester er godkjent av SINTEF

Produktene har gjennomgått en rekke branntester både i England og Nederland. Tester gjort av TNO i Nederland, som er en akkreditert testinstitusjon innen EU. Alle tester derfra er godkjent av SINTEF.

5-8 års vedlikeholdsintervall

For å opprettholde de brannhemmendeegenskapene er det nødvendig med vedlikehold med brannhemmende etterbehandling. Behovet vil variere og er avhengig av klimatiske forhold, men typisk tidsintervall er 5–8 år.

Med denne behandlingen vil altså tre som byggemateriale kunne oppgraderes, og vil tilfredsstille krav i byggeforskriftene uten at det eksisterende utseendet på MøreRoyal® i det hele tatt blir påvirket. Dette er godt nytt  som gir nye muligheter.

Har du spørsmål om noen produkter?

Ta en prat med med oss, så hjelper vi deg.

Andre nyheter

Ta et smart valg med HEFTIG kledning fra Moelven

For å sikre god økonomi og fremdrift i prosjektet ditt bør du ta smarte valg.

Nytt dør- og vinduskonsept

Vi skal skape løsninger som gjør det enklere å ta valg. Vårt nye dør- og vinduskonsept er en slik løsning.

Tenk langsiktig med MøreRoyal-kledning

MøreRoyal®-kledning er for deg som tenker langsiktig i prosjektene dine.