Rå kraft med Dewalt XR Flexvolt

Med kraften i de oppladbare maskinene, kapasiteten på batteriene og den unike teknologien, fikk man suveren brukstid og full fleksibilitet på byggeplassen.

Frøiland Bygg Skade er et av mange firmaer som har sett fordelene med XR FLEXVOLT batteriverktøy. Frøiland Bygg Skade driver hovedsakelig innen skadesanering og dekker hele landet med over 370 medarbeidere. Hver prosjektleder har til enhver tid flere skadesaker og prosjekter på gang. – Dette gjør at det settes høye krav til utstyr, som skal være smidig, enkelt og til å stole å.

Fleksibelt system med nye bruksområder

Det unike med XR Flexvolt batteriverktøy er at systemet åpner for helt nye bruksområder. Applikasjoner som tidligere kun var mulig med ledningsmaskiner, kan nå drives av batteri. XR FLXVOLT er utviklet for å kunne yte samme effekt og kraft som ved bruk av maskiner på ledning.

Batteriene avgir 54V til maskinene og muliggjør dermed nye, kraftkrevende arbeidsoppgaver (som saging og boring av større dimensjoner) men med friheten til batterimaskiner. Der eksisterende 18V batterier og tilhørende verktøy har begrensinger på effekt og kraft, har DEWALT nå et fullt fungerende system med opp mot 30 ulike 54V-verktøy.

Arbeidet kan utføres raskere, takket være den unike kombinasjonen av 54V batteriet, børsteløse motorer og teknologien i selve verktøyet

Prosjektleder i Frøiland Bygg Skade, Per Christian Skoledal bekrefter merkbare forskjeller med FLEXVOLT: - Vi har valgt å gå over til batteri. Nå er vi ikke lenger avhengige av skjøteledninger, noe som er svært tidsbesparende. Spesielt ved serviceoppdrag i private hjem, hvor det ofte er trangt og uegnet å strekke ledninger og vanskelig å finne strømuttak med riktig kapasitet.

Verktøyene er enkle å ta med seg og raske å rigge opp. Eksempelvis veier bordsagen kun 22 kg, og den er mer kompakt, samtidig som kapasiteten på kløyvebredden er lik ledningsmaskinen.

Verktøy tilpasset norske forhold

I Norge har vi ofte kalde vintre, og et spørsmål som alltid dukker opp når det gjelder batteriverktøy, er om batteriene fungerer i kulda. Skoledal sier de ikke har hatt noen utfordringer med bruk av batteriene utendørs vintertid: - Snekkerne er utrolig fornøyd med dette, konkluderer han.

Generelt kan man oppsummere at arbeidet kan utføres raskere, takket være den unike kombinasjonen av 54V batteriet, børsteløse motorer og teknologien i selve verktøyet. I tillegg kan arbeidet gjennomføres der jobben skal gjøres. Det er redusert fare for å snuble i ledninger, og man slipper støyende aggregater for å drifte maskiner om det mangler byggestrøm. Dermed bidrar DeWalt til både en mer effektiv arbeidsdag og en tryggere byggeplass – noe som er viktig med dagens HMS-fokus på arbeidsplassen.

Det skal være enkelt, billig og til å stole på

Eksempel på effekten til XL FLEXVOLT verktøy:

  • Med DCS777, den mest kompakte 216 mm kapp-/gjærsagen på markedet, kan det kuttes mer enn 210 kutt i 45x90 mm tre på en ladning med et 6 Ah batteri.
  • DCS7485, verdens første batteridrevne bordsag kløyver 40 m i 45x90 mm trevirke eller 92 m i 19 mm OSB per ladning. I tillegg har den motorbrems, som sikrer at bladet stanser på under to sekunder.
  • Sirkelsagen DCS575 yter mer enn 339 kutt i 45x90 trevirke eller 90 m i 18 mm OSB. Bladet stanser med en gang bryteren slippes.

Andre nyheter

Byggeforskrifter, Dør og Vindu

Er du kjent med byggeforskriftene tilknyttet dør og vindu? Oppdatert kunnskap gir både tryggere og mer kostnadseffektive løsninger.

Regelverk ved takarbeid

Vet du hvilke krav og regler som gjelder for legging av tak?

Tørr byggeprosess - Innvendige arbeider

Mer ekstremvær krever bedre fuktbeskyttelse. Samtidig gjør strengere energikrav at det tar lenger tid å tørke ut fuktighet, og gir større risiko for fuktskader.