Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

  • Aktuelt
  • MinOptimera hjelper deg å handle miljøvennlig

MinOptimera hjelper deg å handle miljøvennlig

Med oppdateringer og ny funksjonalitet er ikke MinOptimera bare den enkleste måten å handle byggevarer på, men også den mest miljøvennlige.

MinOptimera vokser stadig i popularitet, og det legges jevnlig til nye funksjoner i den allerede praktiske og brukervennlige tjenesten.

Blant annet jobbes det kontinuerlig for å sørge for at MinOptimera fortsatt skal være bransjens mest miljøvennlige måte å kjøpe inn byggevarer på.

Vi tok en prat med ansvarlig for utvikling av MinOptimera, B2B-manager E-commerce Steinar Nygaard, om miljøaspektene ved tjenesten.

Miljøfiltrene er det viktigste argumentet

Av MinOptimeras grønne kvaliteter, er det ingen tvil for Steinar Nygaard om hvilken som er den viktigste.

– Det viktigste miljøargumentet er selvfølgelig knyttet til miljøfiltrene. Du kan legge på ulike BREEAM-filtre som gjelder for prosjektet ditt. Dermed vet du hva du kan kjøpe, og hva du ikke kan kjøpe, sier hun.

Miljøfilteret kan settes på i det du oppretter prosjektet, men du kan også gjøre det på et prosjekt som allerede er opprettet. I dag har du valget mellom BREEAM A20, BREEAM HEA02 og et nasjonalt filter.

– Med disse filtrene sikrer du at du handler miljøvennlige produkter som oppfyller strenge miljøkrav, sier han.

Kostnadsbesparende tiltak

Videre understreker Nygaard at en av de nyttigste sidene ved funksjonen er hvordan den hindrer deg i å benytte deg av feil varer.

– Hvis noen mot formodning kjøper feil varer i byggevarehuset eller på telefonen, vil du få et varsel med én gang den ordren gjennomføres. Dette varselet går til den som er ansvarlig på prosjektet, og kundeeier i Optimera. I tillegg kan du legge opp flere varslingsansvarlige, sier han.

Han forklarer at dette kan spare deg og prosjektet for store kostnader.

– Det betyr at du ikke vil rekke å bruke varen, og du vil da heller ikke måtte gjøre jobben på nytt. På denne måten er miljøfiltrene ikke bare et grønt tiltak, men et kostnadsreduserende tiltak, sier Nygaard. 

Optimaliserte ruter og miljøvennlig drivstoff

En annen viktig faktor som bidrar til MinOptimeras miljøvennlighet, ligger i selve leveringen av varene.

– For Ikke bare blir det bedre arbeidsmiljø av at alle er på byggeplassen i stedet for i butikken, du sparer også bedriften for veldig mange penger, sier Nygaard.

Han utbroderer:

– En pakke skruer koster omtrent halvparten når vi leverer enn om folk drar fra byggeplassen for å handle. Det skyldes at vi optimaliserer rutene, bruker miljøvennlig drivstoff og har miljøsertifiserte logistikkanlegg. Dessuten kan vi jo ta med oss avfall fra byggeplassen.

En nyhet til sist

MinOptimeras funksjonalitet oppdateres stadig vekk, og Lundsør kan avsløre at det neste store krafttaket kommer når det blir mulighet for å bestille tjenester i MinOptimera.

– Det som imidlertid kommer allerede i vår er muligheten for å se lagerstatus i byggevarehus. Dette er en sårt etterlengtet funksjon. Dermed unngår man bomturer til butikken, og dessuten vil du få se nærmeste byggevarehus som har varen på lager, sier Nygaard.

Avslutningsvis legger han til at det i løpet av våren også blir mulig å se tilbudene du mottar fra Optimera. I tillegg vil disse også bli tilgjengelige slik at du kan handle på dem.