Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

 • Aktuelt
 • Kraftig vekst i reparasjon av brukt verktøy

Kraftig vekst i reparasjon av brukt verktøy

Ved å reparere ødelagt proffverktøy i stedet for å kjøpe nytt, kan du ofte halvere kostnaden. Samtidig som byggevarebransjen opplever tøffere tider, velger flere reparasjon istedenfor å kjøpe nytt.

Når du leverer verktøyet til en av våre byggevarehus, sørger en av våre dyktige verktøyeksperter for at verktøyet blir så godt som nytt. Foto: Dorthe Iselin Austevoll

– Bare i 2023 så vi en økning i antall verkstedordre hos oss med hele 70 prosent.  Veksten har fortsatt i 1.kvartal i år – med ytterligere 35 prosent. Spesielt litt dyrere proffverktøy er det ofte langt mer lønnsomt å reparere enn å kjøpe nytt. Det er dessuten langt mer miljøvennlig, sier konseptdirektør hos den landsdekkende spesialistkjeden, Montasjeutstyr, May-Nina Alstad. 

Kjeden er en del av Norges største byggevareaktør, Optimera, og har egne verksted i de større byene i Norge. Kunder kan også enkelt levere inn verktøyet til reparasjon hos Montér eller Optimeras rundt 100 utsalgssteder over hele landet.

– Tommelfingerregelen er at om reparasjonen koster mindre enn halvparten av prisen på nytt verktøy, så lønner det seg. Da får kunden gjerne flere nye driftsår ut av verktøyet som blir reparert, sier Alstad.

Langt flere proffbrukere reparerer ødelagt verktøy

90 prosent av verktøyreparasjonene i dag er for proffbrukere innenfor byggevarebransjen. Flere større entreprenørselskaper har en egen policy at dersom verktøyet kan repareres skal det velges fremfor å kjøpe nytt. Det er bra for lommeboka og bra for miljøet. 

– Blant de vanligste reparasjonene er dyrere skrumaskiner og bordsager. Her er kostnaden ved å reparere ofte under 50 prosent av innkjøp av nytt produkt. Da får du et overhalt verktøy som tåler 2-4 nye år med proffbruk. 

Som kunde kan du enkelt levere inn verktøy til reparasjon hos Montér eller Optimeras ved drøyt hundre utsalgssteder over hele landet. Det sier konseptdirektør for Montasjeutstyr, May-Nina Alstad. Foto: Christoffer Rukke

Vurderer om det lønner seg med reparasjon i hvert enkelt tilfelle

Hun oppfordrer alle som er i tvil om det lønner seg å reparere eller kjøpe nytt til å ta kontakt med butikken.

–  Ved hver enkelt forespørsel gjør vi en vurdering om det er lønnsomt å investere i en reparasjon eller om det bør kjøpes nytt. Det er også likegyldig om vi fører merket du ønsker å reparere. Vi har tilgang på deler fra de aller fleste av de store leverandørene, forteller Alstad. 

verksted

Eksempler på å reparere verktøy vs. å kjøpe nytt*:

Makita Borhammer Proff HR4013C

 • Kjøpe ny: 6900 kr ekskl. mva.
 • Reparere: 2374 kr. ekskl. mva. (bytte av komplett motor)

Dewalt bordsag, DWE7492 (en av Norges mest solgte)

 • Kjøpe ny: 7000 kr ekskl. mva.
 • Reparere: 3020 kr ekskl. mva. (bytte av komplett motor med girkasse)

*Anslåtte reparasjonskostnader, inkludert reservedeler, verkstedmateriell og arbeidstid.

Seks sertifiserte verksteder i våre største Montasjeutstyr-butikker

Du som kunde skal oppleve lokal tilstedeværelse og service. I Trondheim, Oslo, Larvik, Kristiansand, Stavanger og Bergen finner du derfor et dedikert team av eksperter som er klare til å utføre vedlikehold og reparasjon. Uansett hvilket merke du har, kan du stole på at vi har kompetansen til å få det i topp stand igjen.

Vi reparerer alt av OPE-produkter (outdoor production equipment). Fra elektroverktøy til håndverktøy, og fra små reparasjoner til mer omfattende overhalinger.

Verkstedtjenestene innebærer

 • Reparasjon av verktøy og utstyr
 • Service og vedlikehold av verktøy
 • Reservedeler til maskiner

Dette kan du forvente

 • Rask reparasjonstid
 • Gode garantiordninger

Book kundemøte med en spesialistselger

Les mer om våre verksteder og hvor du finner dem