Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

Regionalt nærvær gjennom lokal ekspertise

Optimera styrker sin tilstedeværelse i nord med oppkjøp på Helgeland og i Verdal.

Størst i nord

På Helgeland i Nordland har Optimera inngått en avtale om å kjøpe ni Montér byggevarehus og prefab­fabrikken i Mosjøen fra SN Gruppen. Oppkjøpet gjør Optimera til den ledende aktøren i regionen.

Administrerende direktør i Optimera, Erik Tønnesen, uttrykker sin beundring for jobben som er gjort av ledelsen og medarbeiderne i SN Gruppen:

– Vi overtar et selskap med solid drift og en meget fremoverlent salgsorganisasjon. Dette vil styrke både Optimera og de enkelte byggevarehusene i Helgelandsregionen merkbart, sier Tønnesen.

En langsiktig plan

Samlet omsatte disse virksomhetene i SN Gruppen, som eies av Sørra Holding AS og Næstby Holding AS, for rundt 340 millioner kroner i 2022.

De har i dag totalt 95 medarbeidere fordelt på byggevarehusene og prefab­fabrikken.

Området er i sterk vekst, spesielt med tanke på den forventede økonomiske utviklingen innen infrastrukturprosjekter, oppdrettsnæringen, turisme og energi på Helgeland.
– Vår langsiktige plan har vært først å samle en sterk regional gruppering her på Helgeland, som på sikt skulle inngå i en landsdekkende struktur. Vi valgte samarbeid med Optimera og Montér i 2016 for å realisere dette. Det har vist seg å være et godt valg og en av hovedgrunnene til at vi valgte å selge nettopp til dem, forteller Steinar Folgerø i SN Gruppen.

"Vi overtar et selskap med solid drift og en meget fremoverlent salgsorganisasjon. Dette vil styrke både Optimera og de enkelte byggevarehusene i Helgelandsregionen merkbart."
                          Adm. direktør Erik Tønnesen, Optimera

Ledelsen i de to selskapene Optimera og KI i håndtrykk om videre samarbeid.
Nå er Optimera den ledende aktøren i nord etter kjøpet av ni Montér byggevarehus og prefab­fabrikken i Mosjøen fra SN gruppen. Til venstre: Steinar Folgerø i SN Gruppen AS. Til høyre: Administrerende direktør i Optimera AS, Erik Tønnesen.   

All-inn i Trøndelag

Samtidig florerer det gode nyheter for Trøndelag­regionen: Et nytt Montér­byggevarehus åpnet i juni i Verdal, med lokale Veiskille Drift AS som eier. Med en imponerende størrelse på 2 200 kvm og et bredt utvalg av produkter vil Montér Verdal være en attraktiv destinasjon for både proff­ og privatkunder.

– Kommunen har et aktivt næringsliv som vi ønsker å være en god partner for. Det er en stor ressurs for nærings­ og prosjektutvikling å ha et godt byggevarehus i lokalmiljøet, konstaterer Per Arne Hoff, daglig leder i Montér Stjørdal.

– Vi får en proff malingsavdeling og stor interiøravdeling med utstilling av kjøkken, bad og garderobe fra AUBO. Interiørbevisste kunder har mye å se frem til, legger Hoff til. Daglig leder blir han også for Montér Verdal.

– Vi ønsker Veiskille Drift hjertelig velkommen med sitt andre byggevarehus i Montér­kjeden. Det er en stor satsing som også bidrar til å forsterke Montérs posisjon i Trøndelag overfor både proff­ og forbrukerkunder, uttrykker direktør Sondre Opheim i Optimera Handel.

"Vi får en proff malingsavdeling og stor interiøravdeling med utstilling av kjøkken, bad og garderobe fra AUBO. Interiørbevisste kunder har mye å se frem til."
Per Arne Hoff, daglig leder i Montér Stjørdal