Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

Stadig flere takstoler fra Optimera

Effektiv logistikk, en stor teknisk avdeling og produksjonsanlegg over hele landet bidrar til at Woodfab (tidligere Optimera Byggsystemer) er blitt en av Norges største leverandører av takstoler.

Ingen mellomledd

Når byggmesteren bestiller takstoler fra Optimera, er kontaktpunktet i førsteomgang den kundeeieren han eller hun har fra før.

Kundeeier formidler så forespørselen videre til Woodfab, som lager et pristilbud. Det blir sendt samme vei tilbake igjen. Når byggmesteren setter dette i bestilling, opprettes det direkte dialog mellom konstruktøren hos Woodfab og byggmesteren.

– Slik oppstår en relasjon og et samarbeid som utvikler seg over tid. Direktedialogen med kunden er viktig, og dette er satt i system. Det er sånn det praktiseres over hele landet, og dette har vi erfart fungerer bra, forteller Stensholt.

Tidligere tømrere

I all hovedsak har konstruktørene i Woodfab tømrerbakgrunn. De har snekret i mange år og siden gått på teknisk fagskole. Den praktiske tilnærmingen gjør at de forstår kundens ønsker og behov, og blir dermed bedre rådgivere.

Nordnorske takstoler

Optimera styrket sin landsdekkende tilstedeværelse innen prefab ved oppkjøpet av Hamco Bygg i Rossfjordstraumen i 2022. Som en del av denne utvidelsen, vil produksjonen av takstoler starte opp denne høsten i tilknytning til de eksisterende produksjonslokalene.

Å få levert takstoler fra en lokal fabrikk har en rekke fordeler:

  • Betydelig kortere leveringstid
  • Selgere, produsenter og leverandører hargod kjennskap til de lokale forholdene
  • Mer bærekraftig drift med kortreist levering

Takstol produksjon hos Optimera.
Woodfab kan levere skreddersydde takstoler til alle typer tak – også til store landbruksbygg og lagerbygg.
 

Bærekraftig produksjon

– Miljø blir viktigere og viktigere, og vi har et kjempefokus i fabrikkene rundt svinn. Flere av kranbilene har kraner som kan kobles til strøm på byggeplass; slik slipper man å stå og brenne diesel. Det er viktig for miljøet, men ikke minst for lokal forurensning og støy på byggeplass, sier Stensholt.

For å produsere takstoler er det krav om at man har en CE-­godkjenning. En gang i året kjøres det en revisjon på alle fabrikkene. En CE-­godkjenning er basert på at man har et internt kontrollsystem, som er koblet opp til sjekklister, som brukes både ved varemottak, produksjonsstart, sluttkontroller og fuktmålinger.

Nå jobbes det også med en såkalt EPD­generator, som gjør at man vil kunne få ut en miljørapport for hvert enkelt produkt.

All normal dokumentasjon er selvfølgelig tilgjengelig for kundene og arkiveres i tillegg hos Woodfab. Skulle det oppstå noe i ettertid, har de all historikk liggende.

Trygt med Optimera

Som fast kunde i Optimera får du én leverandør som alltid tar ansvar. Skulle det skje noe uforutsett, er det ingen tvil om hvem du skal ringe.

De faste kundene har faste konstruktører, som tar prosjekt etter prosjekt for dem.

– Vi bruker tre ganger så lang tid på å prosjektere en enebolig til en ny kunde kontra en etablert kunde. Den tiden som kunder slipper å sitte og diskutere med oss, kan de bruke på noe mer fornuftig. Bygge, for eksempel! Det er penger spart, sier Stensholt.

Ingen begrensninger

Woodfab kan levere skreddersydde takstoler til alle typer tak – også til store landbruksbygg og lagerbygg.

Det er enkelt å bestille. Gjør det enten via din faste selger hos Optimera, eller på optimera.no. Etter å ha lagt inn firmainformasjon og lastet opp tegninger, mottar du et pristilbud på e­post innen få dager.