Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

Tøffere bærekraftskrav fra Optimera: Vil stenge ute leverandører som ikke forplikter seg

Optimera vil nå langt tettere følge opp sine leverandører for at de skal overholde noen av de strengeste kravene til bærekraft og produktdokumentasjon i byggevarebransjen. De som ikke signerer forpliktende leverandørerklæringer stenges ute.

Kategoridirektør Pål Erichsen formidler hvordan Optimera nå stiller enda strengere krav til bærekraft og produktdokumentasjon. Foto: Christoffer Rukke

Kategoridirektør Pål Erichsen formidler hvordan Optimera nå stiller enda strengere krav til bærekraft og produktdokumentasjon. Foto: Christoffer Rukke

– Som den største aktøren i vår bransje har vi både et ansvar og et ønske om å være best på bærekraft. Sammen med våre leverandører skal vi være i forkant, forberedt på regler og krav som vil komme – alt for å gjøre det enklere for våre kunder å ta de mest bærekraftige valgene, sier kategoridirektør i Optimera, Pål Erichsen.

Tettere leverandøroppfølging

Han varsler nå en ytterlige  satsing på å redusere klimagassutslipp og miljørisiko i alle ledd av Optimera. Nå er det enda tettere oppfølging av deres bransjeledende strenge leverandørkrav, og som den største aktøren i bransjen er Erichsen opptatt av at Optimera går foran

– For å forsikre oss om at det vi selger har de miljøegenskapene eller oppfyller andre krav må vi hele tiden ha oppdatert dokumentasjon. Det er disse leverandørkravene som nå vil følges enda tettere opp. For våre kunder betyr det at dataene vi kan tilby dem fra våre databaser, skal være oppdatert og komplett, sier Optimeras kategoridirektør.

Dette gjelder både lovpålagt dokumentasjon og andre sertifiserings- eller produktkrav inkludert BREAM-NOR v6.1 og Svanemerkede bygg eller EPD.

Vil stenge leverandører som ikke oppfyller deres leverandørerklæring ute

Alle leverandører må signere Optimeras leverandørerklæring, deres «Code of Conduct». Gjør de ikke det, vil Optimera si opp leverandøravtalen og stenge dem ute.

– Dette er en avtale for å sikre at vi har kontroll på hele leverandørkjeden når det gjelder alle bærekraftaspekter– ­­fra miljø og klima til at det er ordnede sosiale forhold og arbeidsforhold i hele leverandørkjeden.

Det betyr at Optimeras kunder enkelt og trygt får vite om alle egenskaper ved et produkt, med tanke på miljømerking, opprinnelse, egenskaper og lignende. De skal også være trygge på at leverandøren opererer etter Optimeras høye standarder for alle forhold i leverandørkjeden – som arbeidsforhold og lignende, sier Pål Erichsen.

Kun utslippsfrie kranbiler

Målet til Optimera er å være karbonnøytrale i 2030. Spesielt innenfor logistikk leder de utviklingen i bransjen med sin overgang til helelektrisk transport. Ved utgangen av fjoråret hadde selskapet 13 elektriske kranbiler og to elektriske semitrailere. Fra og med i år er det også slutt på avtaler med transportører på nyinnkjøpte kranbiler som ikke er utslippsfrie.