Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

Ofte stilte spørsmål om MinOptimera

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om MinOptimera, hvordan du logger deg inn og hvordan du kommer i gang.

Ofte stilte spørsmål om MinOptimera

Ofte stilte spørsmål om MinOptimera

Er du allerede innlogget i MinOptimera?

Klikk her for flere spørsmål og svar.

 

Logg inn og kom i gang

Hvorfor bør jeg bruke MinOptimera? 

Inne i MinOptimera kan du se over 40 000 varer og handle disse, du kan se tilbud som er sendt deg fra Optimeras selgere, du kan lage tilbud som du sender til dine kunder eller du kan administrer brukere, for å nevne noe. Vårt mål er at du skal få en mer effektiv hverdag, slik at du kan bygge, mens vi tar oss av resten. 

  • Med MinOptimera kan du søke etter og handle over 40 000 varer i nettbutikken. Dine priser er alltid oppdatert.
  • Du kan raskt og enkelt opprette prosjekter og få full oversikt over ordre og fakturaer per prosjekt.
  • All dokumentasjon på varer du handler blir automatisk lagret på riktig prosjekt. Dette gjør det enkelt å sette sammen FDV-rapporter og annen dokumentasjon til kundene dine.
  • Hvis prosjektet ditt har miljøkrav i henhold til eksempelvis BREEAM, kan du legge inn dette på prosjektet og MinOptimera hjelper deg å handle riktige varer. Skulle du eller andre på prosjektet være uheldig å handle en vare som ikke er i henhold til valgt miljøprofil vil du få beskjed per e-post eller SMS om dette.
  • Du kan se, justere og akseptere tilbud fra Optimera, for en enkel og fordelaktig handel. Det samme gjelder mengdeberegninger på større prosjekter.
  • Det er enkelt å opprette handlelister for prosjektene dine, enten ved å importere en Excel-fil eller ved å velge enkeltvarer i nettbutikken.

Hvordan logger jeg inn? 


Klikk på "Logg inn" øverst til høyre ved siden av søkefeltet.

Bruk din epostadresse som brukernavn. Du vil få valg mellom å få engangspassord sendt til mobil eller epostadressen din.

Jeg har ingen bruker på MinOptimera. Hvordan skaffer jeg det? 


Er firmaet ditt kunde av Optimera allerede, må du ta kontakt med administrator hos ditt firma for å få tilgang. Mangler firmaet tilgang, må du ta kontakt med din selger i Optimera, så vil hen sørge for at dere får tilgang.

Er ikke firmaet ditt kunde av Optimera ennå, kan du kontakte oss på dette skjemaet, så ordner vi det.

Hvordan oppretter jeg en ny bruker? 

Som administrator kan du opprette nye brukere. Velg fanen «Brukere» på venstremenyen. Da får du se en oversikt over brukerne som allerede har tilgang på MinOptimera og hvilken rolle de har. Du finner også en egen fane der, hvor du kan opprette nye tilganger. Har du tilgang på flere selskaper får du full oversikt over alle brukerne på disse sidene.  

Har du ikke administratortilgang, kan du gå til siden «Firma» på venstremenyen for å se hvem hos dere som har tilgang. De med rollen «Administrator» kan opprette nye tilganger for deg. 

Når du oppretter en ny bruker, legg in mobilnummeret og den ønskede rollen til brukeren. Denne vil så få en sms med informasjon om videre innlogging og registrering.

Nytt i løsningen nå er at du kan begrense tilgangen til ansatte til å kun kunne se varer (uten pris), og velge hvorvidt de skal kunne handle eller ikke.

Hvor finner jeg informasjon om brukeren min? 

Klikk inn på «Profil» fra venstremenyen. Her vil du se registrert informasjon om deg og hvilke firma du har tilgang på. Her kan du administrere innhold, fjerne deg fra firma du ikke lenger skal ha tilgang til. Du kan også slette brukeren din her, men merk at hvis du velger dette alternativet, så slettes brukeren på tvers av alle kunder du har tilgang på.

Herfra kan du også logge ut, dersom du ønsker det.

Hvordan logger jeg ut? 


Når du logger deg på, vil du være logget på frem til du er inaktiv over lengre tid, eller at du klikker inn på «Profil» og velger Logg ut-knappen.

Hvordan kan jeg få utvidet tilgangene mine? 

Kontakt din nærmeste leder eller en annen med administratorrolle for å få utvidet tilgangene dine. For oversikt over hvem som har tilgang i ditt firma, velg «Firma» fra venstremenyen. Der ser du alle brukerne i firmaet, og de med rollen «prosjektleder» kan gjøre justeringer i tilgangen din.

Som administrator velger du fanen «Mine ansatte» og administrer brukerne som du måtte ønske derfra.

Hva gjør jeg når jeg har kommet inn? 

Klikk deg inn på navnet ditt øverst på siden og sjekk at kontaktinformasjonen din stemmer.

Fra bedriftssiden kan du laste opp logoen din. Denne vil da blant annet vises på dokumentasjonsrapporter du lager. 

Velg deretter det prosjektet du ønsker å handle til, se ordre og faktura for eller lage dokumentasjonsrapport på. 

Hvilken nettleser og versjon bør jeg bruke? 

For optimal bruk av MinOptimera anbefaler vi at du bruker siste versjon av nettleseren din. Bruk gjerne for eksempel Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Safari.  

Fant du ikke det du lette etter? Logg inn og finn flere ofte stilte spørsmål. 

Feil i ny løsning? Meld fra i feilmeldingsskjema her

Jeg finner ikke svar på spørsmålet mitt her

Hvor kan jeg hendvende meg hvis jeg ikke finner svar på spørsmålet mitt her? 

Har du andre spørsmål? Send dem på e-post til minprofil@optimera.no hvis det gjelder MinOptimera, eller kontakt din kundebehandler. 

Du kan også kontakte ditt lokale kundesenter. De kan du finne her.