Øk standarden på boligen – etterisoler utvendig med Veggplate 31

Stadig flere boligeiere ser nytten av energitiltak når de først skal pusse opp. Nå er det enklere å rehabilitere ytterveggene for å løfte standarden på boligen og øke komforten.

  Her monteres Glava Veggplate 31 sammen med Bastion vindsperre i rehabilitering av en 70-tallsbolig for å bidra til energieffektiv oppvarming av boligen. Foto: Glava

  Har den tekniske standarden gått ut på dato? Eldre boliger har ofte kalde gulv og store varmetap, og et prekært behov for etterisolering. Trekk fra vinduer og dører er ofte de første tegnene som merkes på at den tekniske levetiden på boligen er overskredet. 

  Etterisolere huset fra utsiden

  Utvendig etterisolering med Veggplate 31 fra Glava er et effektivt tiltak for å spare energi og få en bedre komfort. Platene har bedre isolasjonsevne enn standard isolasjon og gir en godt isolert vegg. Isolasjonsproduktet er laget for montering rett på stenderverk og gjør isoleringen enklere. Det er tid og penger spart for deg som gjennomfører prosjektet!

  Gjør helhetlig energioppgradering

  Bare én av fem gjør energioppgradering når de først pusser opp, viser en fersk undersøkelse. Det gir et etterslep på energieffektivisering av norske boliger. Eldre og dårlig isolerte boliger har store energitap. Å råde kundene til å etterisolere loft og yttervegger samtidig, når kledningen må skiftes og vinduer og dører likevel skal byttes, er uten tvil en fordel. Det lønner seg å gjøre det skikkelig når rehabiliteringen først skal gjøres.

  Utvendig etterisolering med Glava Veggplate 31 er et effektivt tiltak, og minimerer kuldebroer. Og når kledningen først skal skiftes er det lønnsomt å etterisolere samtidig. Foto: Glava

  Vegg, loft, vinduer og dører

  For å oppnå full effekt av etterisoleringen, anbefales det å prioritere alle komponenter på bygget som vender utover. Start med kjeller og grunnmur, begrens varmetapet fra tak og loft, og sørg for en godt isolert yttervegg. Vinduer og dører hører naturlig sammen med en energioppgradering.

  Effektivt system

  Veggplate 31 monteres med Veggplatebrakett, som gjør at platene sitter tett og reduserer kuldebroer. Det er et raskt system å jobbe med, som er viktig for bygging i norske forhold med mye skiftende vær. Det gjelder å unngå at isolasjonen blir utsatt for fuktighet.
  Glava Veggplate 31 gjør det mulig å bygge slankere enn planlagt, uten å gå på akkord med isolasjonseffekten. Huseieren får et veldig bra bygg å bo i, samtidig som det vil utgjøre en merkbar forskjell på strømregningen.

  Mer om veggplate 31 fra Glava

  • Veggplate 31 er laget for å isolere utenpå bindingsverks- eller massivtrekonstruksjon.
  • Isolering med Glava Veggplate 31 kan minimere veggtykkelsen og forbedre U-verdien.
  • Produktet finnes i tre ulike tykkelser: 48, 68, 98 og 123 mm.
  • Platene er formfaste og enkle å bearbeide og montere. Systemet egner seg like godt til etterisolering som til isolering av nybygg.
  • Glava Veggplate 31 er laget med opptil 80 prosent resirkulert glass.