GreenTech – et enda mer bærekraftig produktalternativ

NorDan har en lang og stolt tradisjon for å tenke nytt og arbeider hver dag for å bli en enda mer bærekraftig vindus- og dørprodusent. For å hjelpe deg å ta grønnere valg, har de nå utviklet GreenTech – et enda mer bærekraftig produktalternativ. Les mer om løsningen og hvordan det kan gjøre din hverdag bedre!

  Dokumentert bærekraft

  For å kunne dokumentere at produkter merket med GreenTech er et mer bærekraftig valg, har NorDan stilt tydelige krav til seg selv og sine produkter når det gjelder klima- og miljømessige aspekter.

  Alle GreenTech produkter skal være Svanemerket. Det omfatter produktets energieffektivitet, samt bruk av bærekraftig trevirke og minst mulig miljøbelastende stoffer som deriblant finnes i overflatebehandling og isolasjon. I tillegg får alle Svanemerkede produkter 10 års produktgaranti, noe som sikrer deg og dine sluttkunder en forutsigbarhet. 

  Lang levetid og lavere energiforbruk

  Vinduer og dører som bærer et GreenTech-merke har fortsatt de samme gode kvalitetene som ligger til grunn i NorDan sine NTech produkter. Riktig valg av råmateriale, vakuumimpregnering, overflatebehandling og testing er blant de viktige prosessene som bidrar til at produktene vil vare lenge.

  Et GreenTech produkt skal være aluminiumsbekledd og ha 3-lags glass. Aluminiumsbekledningen sikrer svært høy motstand mot korrosjon på overflaten og gjør produktet langvarig og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Som et resultat, har aluminiumsbekledde produkter en forventet levetid på 60 år og hele 30 års garanti mot sopp og råte. Dette er uten tvil et godt argument og en solid løsning å selge inn for kunde:

  For det første gir 3-lags glass lavere u-verdi og bedre isoleringsevne, noe som bidrar til lavere energiforbruk når det kommer til oppvarming av bolig.
  For det andre vil et lavere energiforbruk være gunstig for både den som bor i boligen og for miljøet.
  Med en levetid på 60 år betyr dette en stor total reduksjon i energiforbruket for bygget hvor GreenTech produkter settes inn. Jo lengre et vindu eller en dør varer, jo mindre blir den totale påvirkningen på omgivelsene. Det er dette NorDan ønsker å oppnå med sin GreenTech-løsning. God isoleringsevne og lang levetid vil sikre langvarig miljø- og energieffektivitet.

  Ansvarlig for produktene NorDan leverer

  Selv om høy kvalitet og lang levetid er viktige faktorer for å skape mer bærekraftige produkter er det ingen ting som varer evig. Dette er også et aspekt som GreenTech tar høyde for. Når din sluttkunde velger å kjøper et GreenTech produkt, medfølger også løftet om at NorDan er villige til å ta produktet i retur når det en gang i fremtiden er modent for utskiftning. På den måten tar NorDan ansvar for produktene de selger i dag, og et utvidet ansvar for ansvarlig håndtering av produktene i fremtiden.

  Miljøvennlige vinduer og dører i et helhetsperspektiv

  Det er mer enn bare det fysiske produktet som bidrar til utslipp. Både valg og behandling av råmaterialer samt transporten av det ferdige produktet ut til dine kunder er kilder til økt CO2 avtrykk. Derfor sørger NorDani, blant annet for karbonnøytralt transportregnskap og kortreiste produkter. At produktene er kortreist innebærer at produkter som leveres til det norske markedet er produsert ved en av NorDans fabrikker i Norge. 

  For å kompensere fotavtrykket sitt ytterliggere har NorDan blitt «Trefaddere». Målet med prosjektet er å dyrke fram miljøskoger som skal binde CO2. Når du eller din kunde velger et GreenTech-produkt, planter NorDan et tre. Hvert år binder den norske skogen omtrent 25 millioner tonn CO2. Gjennom felles innsats blir det til en hel skog. Ditt bevisste valg når du kjøper GreenTech, bidrar til dette.