Ytterdører av høy kvalitet – som skapt for norske forhold

I tillegg til å være gjestenes første møte med inngangspartiet, skal ytterdøren være sikker og værbestandig. Som følge av det nordiske klimaet må ytterdøren tåle nedbør, kulde, snø, vind og sol. Med et mer ekstremt klima, stilles det tøffere krav til husene som bygges, og av dem som leverer dører, vinduer og porter. Vår leverandør Harmonie leverer produkter av høy kvalitet og ytterdører som tåler vann og vind.

  Inngangsparti med ytterdør fra Harmonie.
  Velg en ytterdør tilpasset det nordiske klimaet. Da kan en ytterdør fra Harmonie i høy kvalitet være det rette valget. Foto: Harmonie

  Dører som tåler vann og vind – tykkelsen teller

  En tykk dør er mer stabil og bestandig og tåler derfor harde værforhold bedre enn dører med tynnere dørblad. Harmonie har derfor utarbeidet 78 mm tykkelse som standard for sine dører. I tillegg til å beskytte godt mot vær, gir det også lavere U-verdi, noe som forteller hvor godt døren isolerer. Dess lavere U-verdi – dess bedre holder døren varmen inne. Gjør sluttkunden oppmerksom på hva U-verdien vil ha å si, slik at de sammen med deg og ditt firma finner døren som passer sitt hjem.

  Bygget etter de nye forskriftene for passivhus

  En ytterdør må som kjent tåle mye nedbør. Derfor er dørene fra Harmonie bygget opp med en kraftig, fuktbestandig og vannavvisende HDF-plate. For å sikre ytterligere fuktsperre, er platen belagt med ytterligere 2 aluminiumsplater. Alle deres standarddører er bygd etter de nye forskriftene for passivhus og egner seg godt for å optimalisere boligen med tanke på energieffektivitet.


  Alle standard dører fra Harmonie kommer i 78 mm tykkelse. De er svært værbestandige og tåler både vann og vind godt. Foto: Harmonie

  Utvalgte ytterdører fra Harmonie

  Stabilitet i vinden

  En stødig og stabil ytterdør er et kvalitetstegn. For å få en mest mulig stabil dør, har både karm og hengsler en viktig rolle. Derfor bygger karmene fra Harmonie 115 mm som standard. Det sikrer dine kunder en meget stabil dør. Med 12 forborede hull (6 på hver side), er innfestingen enkel for deg, og bidrar til et godt resultat for dine kunder. Ved utvendig belistning kan karmen dras fra hverandre, men med forborende hyll også ytterst, sikres en stabil karm. Dørene fra Harmonie leveres med 3 justerbare hengsler. Disse kan både høyde- og sidejusteres for helt rett finish. En kan også velge skjulte hengsler som tilvalg.

  Dørterskelen avgjørende for å forhindre fukt

  Dørterskel er et viktig moment når det kommer til å forhindre fukt. For å unngå fuktskader, er det viktig å unngå at regn og vann kommer inn i terkselen. Derfor er tersklene fra Harmonie laget i 25 mm eik med slitekant i aliminum. Karmen er svært bestandig og godkjent som livsløpsstandard. Med et frest spor under dørbladet, er terskelen inntrukket for at vann som er kommet inn, skal renne av og bort fra dør og terksel. På den måten vil ditt valg av en Harmonie ytterdør sikre deg mot uønsket fukt og være med å gi bedre inneklima!