• Profftips
 • Ocab kutter 10.000 timer med smart bestillingsløsning for arbeidsklær

Ocab kutter 10.000 timer med smart bestillingsløsning for arbeidsklær

Frøiland Bygg Skade AS skiftet 15. mars navn til Ocab. Nå sikter de på å bli Skandinavias-, og over tid, Europas beste selskap innen skadebegrensning. Bærekraft har lenge vært i kjernen av virksomheten, og i overgangen har fokuset på bærekraft blitt enda sterkere.

  Ved bruk av Mascot SmartStore har ansatte i Ocab fått nytt arbeidsklær med påført logo og spart tid på jobben. Foto: Ocab

  Navneendringen har vært mer enn bare en kosmetisk endring. De bevarer mange av verdiene sine, samtidig som de har revitalisert seg. Som en del av omstillingen har Ocab implementert flere tiltak for å fremme gjenbruk og forlenge levetiden til sine arbeidsklær. Dette er bare ett eksempel på deres vedvarende innsats for å finne de beste løsningene, både for virksomheten og miljøet.

  Arbeidsklær for alle

  Da Ocab skulle velge leverandør for satsningen deres på bærekraftige arbeidsklær var det viktig at leverandøren hadde satt seg miljømål i henhold til Science Based Target. Dette handler om å ivareta den sosiale bærekraften på UN Global Compact, hvor Optimera innfridde kravet. Ocab sine arbeidsklær produseres av MASCOT® i Vietnam og Laos, som er SA8000- og ISO-sertifiserte for å sikre bærekraftige sosiale forhold for arbeiderne. I tillegg tilbyr MASCOT® et unikt bestillingssystem for arbeidsklær som sikrer kvalitet og miljøgevinst. 

  – For å lykkes innen bærekraft stiller vi høye krav til oss selv og til produsentleddet, og vi samarbeider tett med kunder, leverandører og andre instanser for å være proaktive og finne de beste løsningene, sier Fay-Nina Mjøen, bærekraft- og dokumentansvarlig i Optimera.

  En ytterligere faktor til at Ocab og deres kvinnenettverk valgte MASCOT®, var utvalget av kvinneklær. 

  Utvalgte arbeidsklær fra MASCOT®

  Effektiv håndtering med bestillingsplattform – MASCOT® SmartStore

  All bestilling av arbeidsklær skjer gjennom en nettbasert bestillingsplattform. Dette sparer Ocab circa 9 – 10 000 timer på. De ansatte får klærne levert direkte, fremfor at alle må kjøre frem og tilbake til butikk for å prøve og hente klær. Bestillingssystemet er brukervennlig, og gir ikke bare Ocab-ansatte en enkel måte å handle på, men bidrar også til å spare tid og miljø.

  MASCOT® SmartStore-løsningen tilpasses etter bedriftens og medarbeidernes behov. Arbeidsklærne med ferdig trykte logoer leveres direkte på døren.

  – Vi vil at de ansatte skal få bestille selv og få det levert hjem før de begynner i arbeid, sier Trygve Lie, P&O manager i Ocab. I tillegg sikrer løsningen at hver ansatt som tar ut klær bestiller påkrevd HMS-bag for deres sikkerhet.

  Utvalget som de ansatte kan bestille er valgt ut sentralt, ut fra brukerens behov og det er kun dette utvalget den ansatte ser. Slik sikres det enkelt at alle ansatte stiller med riktig, og viktige arbeidsklær på jobb, i tillegg til riktig og viktig sikkerhetsutstyr.

  Logo er forhåndsplassert og ferdig satt på når den ansatte mottar sine klær. Hver ansatt har et eget forhåndsdefinert budsjett til å handle arbeidsklær, og det kan i tillegg legges inn begrensninger per lokasjon.

  Dette gjør det enkelt for den ansatte å velge akkurat det de trenger som prosjektledere. De har full oversikt over sin størrelse, budsjett og hva de har tatt ut til enhver tid.

  Gode arbeidsklær er viktig for å kunne jobbe effektivt gjennom dagen. At de ansatte gjennom MASCOT® SmartStore selv kan bestille arbeidsklær fra et på forhånd utvalgt sortiment og fastsatt budsjett, sparer dem dessuten for mye tidsbruk. Foto: Ocab

  Ocab har med denne løsningen bevist at de tar bærekraft på alvor i sin videre satsning.

   Ocab's engasjement for bærekraft og effektivitet gjennomsyrer ikke bare deres partnerskap med Optimera, men også hele deres tilnærming til virksomhetsdrift. Ved å implementere innovative løsninger som MASCOT® SmartStore har de ikke bare kuttet ned på tidsbruken, men også vist vei for hvordan moderne bedrifter kan integrere bærekraftige praksiser på alle nivåer.

  Med navneendringen til Ocab og deres stadige streben etter forbedring, er det tydelig at dette selskapet er i forkant av endringer og inspirerer andre til å følge etter. Når de fortsetter sin reise mot å bli Skandinavias- og Europas ledende selskap innen skadebegrensning, er det ingen tvil om at bærekraft og effektivitet vil fortsette å være kjerneelementer i deres suksess.

   Gjennom deres partnerskap med Optimera og deres dedikasjon til å finne de beste løsningene for både virksomheten og miljøet, har Ocab satt en standard som andre kan se til for inspirasjon. Med en visjon som strekker seg utover økonomisk vinning, er de et eksempel på hvordan bærekraftig forretningspraksis kan bidra til både suksess og en bedre fremtid for alle.

  Ultipro formstag klar for norske byggeplasser

  Håndverker som etterisolerer hus med bruk av plateprodukt fra Glava

  Vi er glade for å meddele at en velkjent og nødvendig byggevare for støp, formstag, nå er tilgjengelig som en del av vårt eget merke, Ultipro.

  Løsningen for vanntette betongkonstruksjoner

  Ansatte ved Sika som fremviser løsningen for vanntette betongkonstruksjoner

  Vanntettingssystemer for konstruksjoner under bakken blir møtt med strengere krav med hensyn til holdbarhet, eksponering og belastningsforhold. Les mer om Sikas svar!

  Greentech

  Bilde som illustrerer og promoterer greentech fra Nordan - et bærekraftig vindu.

  Et enda mer bærekraftig produktalternativ fra Nordan. Les mer om nyheten og fordelen ved produktene her.