Mange fordeler ved å velge kledning fra Superwood

Med kaldere årstider nært forestående, sammen med strengere krav til klima og miljø, er det mange som vurderer å etterisolere boligen og bytte kledning. Med kledning fra Superwood får både du og kundene dine en rekke fordeler med på kjøpet. Her presenterer vi flere argumenter for hvorfor du sammen med dine kunder bør velge kledning fra nettopp Superwood!

  Referanseprosjekt fra Superwood: Hytte oppført i Superwood stående kledning for et naturlig og minimalistisk uttrykk.
  Her har Norgeshus i Stavanger oppført fritidsbolig i Superwood SW17 Tett i fargen Jern. Foto: Superwood

  Super teknologi gir super holdbarhet

  Superwood kledning har 5-6 ganger lenger dokumentert holdbarhet enn ubehandlet gran. Dette gir en tydelig fordel både økonomisk og med tanke på bærekraft. Der en tradisjonell trykkimpregnering av gran kun bidrar til beskyttelse av kledningens overflate, sørger Superwood sin unike og patenterte impregneringsprosess for at treet beskyttes helt inn til kjernen av treverket (gjennomimpregnert). Der en tradisjonell trykkimpregnering gir treet en begrenset beskyttelse, sørger Superwoods supre teknologi for å forlenge holdbarheten óg gir beskyttelse mot råte og trenedbrytende sopp (bruksklasse 3). Den unike behandlingen gjør treverket svært holdbart, uten å endre treets utseende, mekaniske egenskaper eller PH-verdi.

  Brannhemmende overflatebehandling

  Når du kjøper Superwood brannhemmende overflatebehandling er produktet fra fabrikken ferdig gjennomimpregnert og beskyttet mot råte og trenedbrytende sopp og deretter behandlet med en brannhemmende overflatebehandling, som gjør at kunden ikke behøver å behandle overflaten på mange år. Forventet vedlikeholdsintervall er på 10 år, men ingen garanti for at brannhemmende beskyttelse skal påføres oftere, noe som avhengig av vind, vær, fukt, konstruksjon osv. Superwood har dessuten gjennomført et stort antall branntester der alle standardprofiler og farger lever opp til D-s2, d0. Superwood kan nå tilby godkjente produkter for påføring av brannhemmende Teknos-maling jf. B-s2, d0.

  Skap et unikt uttrykk med kledning fra Superwood

  Superwood leverer fasadekledning som fås i et bredt utvalg av standard- og arkitekttegnede profiler. Det brede utvalget av profiler gjør at du kan skape et helt unikt uttrykk på fasaden. I tillegg kan du velge mellom dekkende eller transparente farger. Kledningen kan også monteres ubehandlet, som over tid gir fasaden den klassiske grå patinafargen, en trend blant mang en norsk hytteeier. Med industriell overflatebehandling sikres det at beis, eller maling blir påført under gunstige forhold med god vedheft og at kledningen fremstår med en jevn og pen overflate.

  Førsteklasses kvalitet

  Superwood bruker finsk, norsk og svensk høykvalitets gran uten marg, fra nøye utvalgte sagbruk som utelukkende er PEFC-sertifisert. Alle bordene gjennomgår kvalitetssortering på̊ fabrikken og margvendes slik at margsiden vender ut mot fasaden. Det er også mulighet for endepløyning og lengdekapping på faste mål med 18 graders skråkapping samt måltilpasset lengdekapping. Du kan bestille materialene i den nøyaktige lengden du har behov for, samt slippe tilpasning av skrå avslutninger ute på byggeplassen. Dette er tid og overskuddsmaterialer spart!

  Merittert for sitt arbeid for bærekraft

  Superwood har produktspesifikke EPD-er på alle standardprofiler og farger. Derfor kan vi opplyse om det faktiske CO2-opptaket på hver eneste fasadeløsning. De er dessuten Cradle to Cradle Certified® Gold for gjennomimpregnert tre og Bronze med overflatebehandling. De har oppnådd Platina i kategoriene Material Health og Water Stewardship. Produksjonen hos Superwood er CO2-nøytral og de har mottatt EUs miljøpris for bærekraftig utvikling.

  Les mer om Superwood sitt bærekraftsarbeid her

  Utvalgt kledning fra Superwood