Får du ikke epost med passord? Sjekk spamfilteret på din email.

 • Profftips
 • Trelast
 • Intense ferdigmalt kledning – en del av Optimera Ultipro-sortiment

Intense ferdigmalt kledning – en del av Optimera Ultipro-sortiment

Hva er viktig i ethvert moderne byggeprosjekt? Jo; kortest mulig byggetid, smarte løsninger, miljøfokus og uslåelig finish. Intense ferdigmalt kledning leverer på alle punkter, og gir en plettfri fasade selv den mest ihuga feinschmecker kan kjenne seg stolt over.

  Foto: Talgø MøreRoyal

  Hva er Intense ferdigmalt kledning?

  Intense er først og fremst et ferdigprodukt til fasaden – skapt for å forenkle byggeprosjektet ditt og gi en uslåelig finish. Intense ferdigmalt kledning er 100% ferdig og kan monteres direkte på vegg uten ytterligere bearbeiding. Kledningen er ferdig grunnet, forsterket med mellomstrøk og deretter påført et varig toppstrøk av høy kvalitet.

  Både stående og liggende kledning leveres med skjult innfesting, der festemidler legges i falsen og dekkes av neste kledningsbord. Dermed blir veggen også fri for skjemmende spiker- og skruehull. Sluttproduktet får en jevn og vakker overflate med den beste kvaliteten malt kledning markedet har å by på. 

  Intense leveres også som rektangulær kledning i 19x73, 19x98 og 19x148 mm for omramming rundt vinduer og dører, samt til hjørneavslutning og vindskier. Husk at ved montering av rektangulær kledning må alle spiker- og skruehull forsegles for å sikre produktets høye kvalitet.

  Intense ferdigmalt kledning – en komplett fasadekolleksjon

  Intense ferdigmalt kledning finnes i to minimalistiske profiler med skjult innfesting for enten stående eller liggende montering. I tillegg leveres Intense også som rektangulær kledning i tre dimensjoner, tiltenkt vindus- og døromramming, samt hjørneavslutning og vindskier. 

  • Dobbelfals rettkant 22*148 mm stående kledning 
  • Dobbelfals 60 grader 22*148 mm liggende kledning
  • Rektangulær kledning 19*73, 19*98 og 19*148 mm
  Intense DF rettkant

  Intense DF rettkant

  Intense rekt 19x73

  Intense rekt 19x73

  Intense rekt 19x98

  Intense rekt 19x98

  Intense rekt 19x148

  Intense rekt 19x148

  En produksjonsmetode som krever nøyaktighet

  Under kontrollerte og optimale forhold, i topp moderne produksjonsanlegg – produseres kledningsnyheten Intense. Miljøsertifisert nordisk gran av høy kvalitet ankommer fabrikken, og treet reguleres så nøye for optimal trefuktighet og temperatur. Deretter påføres trippel 5-sidig malingsbehandling i et jevnt lag for å kapsle inn og forsegle hvert enkelt kledningsbord. Tørkeprosessen utføres deretter etter strenge retningslinjer – for å gi et sluttprodukt av høyeste kvalitet.

  Hvorfor velge Intense? 

  Ferdigmalt kledning med perfekt finish

  Intense er ferdig malt under optimale forhold i fabrikk, og klar for montering på fasaden. Kledningen har skjult innfesting, som gir en plettfri og eksklusiv finish.

  Supereffektiv byggeprosess

  Ved å velge ferdigmalt kledning kan monteringsprosessen på byggeplassen effektiviseres. Siden kledningen allerede er ferdigbehandlet, er jobben gjort når kledningen kommer på veggen*. 

  Uslåelig holdbarhet

  Intense ferdigmalt kledning har trippelt lag maling på kledningens alle 5 værutsatte sider, som gir ubrutt innkapsling av treverket. Derfor har kledningen uslåelig holdbarhet og minimalt vedlikeholdsbehov med et intervall på inntil 12 år**.

  Miljø- og kvalitetssertifisert

  • Sertifisert bærekraftig skog (PEFC - eller FSC® på forespørsel) 
  • Godkjent av Kledningskontrollen
  • Dokumentert i brannklasse D - godkjent i henhold til TEK17

  * Der malingsdekket brytes under montering (kappflater og synlige festemidler) må det påføres ny maling av god kvalitet som på nytt forsegler treverket. 
  **Vedlikeholdsintervall påvirkes av konstruksjon og lokale vær- og klimaforhold

  Minimering av vedlikeholdsbehov

  Intense ferdigmalt kledning gjennomgår en grundig overflatebehandling og er spesielt utviklet for å tåle tøffe værforhold og miljøpåvirkninger. Kombinasjonen av malingsdekket og skjult innfesting på vegg, gir markedets beste vedlikeholdsintervall for malt kledning. Kledningen kan faktisk stå inntil 12 år før overmaling, forutsatt riktig montering og bruk. 

  Se FDV for vedlikeholdsintervall for ulike typer konstruksjoner og påkjenninger. 

  Husk at jevnlig vedlikehold forlenger levetiden til treverket og bør tilpasses byggets plassering og beliggenhet. Inspeksjon av fasaden, samt husvask, bør utføres årlig.

  Et miljømessig godt alternativ

  Alt som produseres og forbrukes i samfunnet vårt har et miljøavtrykk. Her kreves bevissthet, både fra forbrukere og næringsaktører. Intense ferdigmalt kledning er sertifisert fra bærekraftig, nordisk skogsdrift.  Malingsprosessen utføres i Norge i topp moderne produksjonsanlegg i en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift. Og med skjult innfesting som skjuler spiker- og skruehull kan kledningen faktisk gjenbrukes – om du noen gang skulle få lyst til å plukke den ned av veggen da.

  Et konkurransedyktig alternativ

  Intense ferdigmalt kledning ligger noe høyere i innkjøpspris enn umalt eller delvis malt kledning. Men – her er det viktig å se på hele regnestykket.  Kjøp av maling, leie av stillas, egen tidsbruk eller innleie av arbeidskraft må tas med i beregningen. I tillegg kreves tettere vedlikeholdsintervall dersom du heller velger å gjøre malejobben selv.  Det er også unektelig ganske vanskelig å oppnå samme jevne og sprekkfrie finish ved egeninnsats. 

  Kort sagt og summa summarum gjør prima finish, spart tid og bedre holdbarhet Intense ferdigmalt kledning til et attraktivt og konkurransedyktig alternativ i både små og store byggeprosjekter.