Derfor bør du velge hvit kledning

Intense ferdigmalt hvit kledning fra Optimeras Ultipro-kolleksjon krysser av de fleste boksene når du skal velge kledning på ditt neste prosjekt. Vi snakker et tidløst og eksklusivt uttrykk, men også en investering i et bærekraftig og miljøvennlig produkt. Og – det er mange gode grunner til å velge nettopp hvit kledning!

  Foto: Talgø MøreRoyal

  Derfor bør du velge hvit kledning

  Intense ferdigmalt hvit kledning skal du velge når du ønsker deg det tidløse og vakre, hvite uttrykket på fasaden din. Intense-kledningen er et høykvalitetsprodukt som forenkler byggeprosessen, siden kledningen kommer 100 % ferdig og klar til å monteres på veggen.

  Hvite fasader har en tidløs og klassisk appell som alltid har spilt en viktig rolle i norske hjem. Hvit kledning er jo lekkert sett med dagens øyne også, men hvitfargen gir samtidig en følelse av tradisjon og eksklusivitet hvis man ser tilbake på historien. Hvitt er en farge som funker godt med de aller fleste andre farger, og hvit kledning er derfor et sikkerstikk når man skal skape vakre kontraster med omgivelsene.

  Det samme gjelder også hvis man tenker mer teknisk. Hvitfargen på Intense ferdigmalt fungerer svært godt for både moderne og tradisjonelle uttrykk, og på kryss og tvers av arkitektoniske trender og andre stiler. Tidløsheten på hvit kledning kan ikke understrekes nok!

  Ved å velge Intense malt kledning ender du dermed opp med en tidløs og universell kledning, som også effektiviserer byggeprosessen! Og på grunn av den uslåelige holdbarheten på inntil 12 år, som et trippelt lag med maling gir, er Intense hvit kledning også et kostnadseffektivt alternativ på markedet.

  Husk også at Intense malt kledning er et miljømessig godt alternativ. Intense hvit kledning fra Optimeras egen Ultipro-serie er produsert i et topp moderne, norsk produksjonsanlegg, sertifisert som Miljøfyrtårn.

  Intense ferdigmalt hvit kledning markerer et paradigmeskifte i måten vi ser på utvendig kledning. Kombinasjonen av ny teknologi, høy kompetanse og lidenskap for produktet gjør dette til mer enn bare en ferdigløsning.  

  Harmoni med Intense malt kledning

  Hvitfargen på Intense hvit kledning heter Ivory, som best kan sammenlignes med fargen bomull (NCS S0502-Y). Og hvitt er ikke nødvendigvis hvitt. Det finnes så mange nyanser og toner at man lett kan bli litt forvirret. Ivory-fargen på Intense hvit kledning kan oppfattes som litt gulaktig i tonen, så det er lurt å holde tunga rett i munnen når man skal sette sammen helheten.

  Mange dører, lister og vinduer leveres også med ferdigmalt hvitfarge, så vårt tips er at du forsikrer deg om at helheten du sitter igjen med blir harmonisk og riktig for deg.

  Fra planke til hvit kledning

  Treplanken som går gjennom den innovative, nye malingslinja blir først grunnet, deretter styrket med et mellomstrøk før den påføres et varig toppstrøk av ypperste merke.  Og for å understreke tanken bak det å kunne levere ett av markedets beste produkter, blir både liggende og stående hvit kledning levert med skjult innfesting, slik at man slipper skjemmende spiker- eller skruehull på veggen.

  Husk bare å forsegle treverket med ny maling på de steder der malingsdekket faktisk brytes, som ved kappflater eller der synlige festemidler har blitt brukt. Dette er en viktig forutsetning for at det lave vedlikeholdsbehovet og den svært gode holdbarheten på kledningen skal bestå.

  Se FDV-dokumentasjon på Intense ferdigmalt hvit kledning

  Fordelene med ferdigmalt hvit kledning

  Følger man boka for Intense ferdigmalt hvit kledning, så sitter man nemlig igjen med en strøken og tidløs kledning som har blant markedets beste vedlikeholdsintervall for malt kledning. Og denne norskproduserte høykvalitetskledningen er spesielt laget for å tåle de tøffe skandinaviske forholdene – noe som gir blant markedets beste holdbarhet for malt kledning.

  Løsningen er også et kostnadseffektivt alternativ – selv om innkjøpsprisen ligger noe høyere enn umalt eller delvis malt. Med ferdigmalt hvit kledning slipper man nemlig å kjøpe inn maling, leie stillas eller betale for innleid arbeidskraft – eller verst av alt: bruke opp egen fritid på alt dette.

  Minimalt vedlikeholdsbehov

  Vedlikeholdsbehovet påvirkes av flere faktorer. Først og fremst er det en kjensgjerning for alle som noen gang har tatt i fargen hvitt at alt er mer synlig. I teorien har Intense hvit kledning et vedlikeholdsintervall på inntil 12 under de riktige forutsetningene, men som et minimum anbefaler vi både inspeksjon og vask av kledningen minst én gang i året.

  Så er det slik at Norge er et værutsatt land, så både sol, vind og nedbør – kanskje til og med samtidig – vil treffe kledningen gjennom et år, og graden av dette vil også være med å påvirke behovet for både vask og vedlikehold. Klimaet der ethvert bygg blir reist vil påvirke alle byggematerialer, og Intense hvit kledning er ikke unntatt dette.

  Det er også verdt å merke seg at konstruksjonens arkitektur og byggemåte i seg selv er en faktor for vedlikeholdet.

  Intense ferdigmalt kledning: sortimentet

  Intense ferdigmalt hvit kledning fra Optimeras Ultipro-kolleksjon leveres som både liggende og stående kledning med skjult innfesting. Både liggende og stående kledning leveres i profilene 22x148 mm.

  Som et supplement, leveres Intense hvit kledning også som rektangulær kledning i 19x73, 19x98 og 19x148 mm, for omramming rundt dører og vinduer, i tillegg til hjørneavslutning og vindskier. Husk bare at alle kappflater og spiker- og skruehull må etterbehandles for å holde på den høye kvaliteten til produktet.