Håndverk som imponerer | Optimera | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Haugesund-bedriften Duco har visjonen «Håndverk som imponerer». Ikke for å skryte, men fordi de er opptatt av å levere kvalitet.

- Hvorfor heter dere Duco?

- Vi var tre selvstendige byggmestere, som i 2014 valgte å etablere et firma sammen. Vi ønsket et kort navn, som var lett gjenkjennelig, og som skilte seg ut. Så da landet vi på Duco. Det er et latinsk navn, som betyr å tenke, lede, tegne og bygge, sier Svein Helge Vestre, som er byggmester og daglig leder i bedriften.

imagem6j5.png

- Hvordan ble navnet mottatt?

- Det slo ganske bra an, for vi fikk mye oppmerksomhet rundt det og veldig mange spurte hvorfor vi valgte Duco og ikke Vestre Bygg. Da kunne vi svare at det var akkurat derfor; for å få det spørsmålet og for å litt ekstra oppmerksomhet. Nå er vi bare to eiere igjen, og folk fleiper med oss og spør: «Hvem er DU, og hvem er CO?»

 

Duco har hatt en fin vekst siden oppstarten i 2014. I dag er de 19 ansatte. I år tipper Vestre at de bikker 25 millioner i omsetning.

 

- Og visjonen da – «Håndverk som imponerer» – den skaper i hvert fall mer oppmerksomhet enn «Kvalitet i alle ledd» ...

- Ja, ja; «Din snekker» eller «Din drøm, vår hverdag». Vi har et ønske om å være best, og er veldig opptatt av å levere kvalitet, kvalitetsprodukter og kvalitetsløsninger. Vi ville ha en visjon som var hårete, noe som også fremtidige ansatte kunne strekke seg etter. Derfor har vi også et sterkt fokus på kompetanseheving og videreutdanning.

 

- «Håndverk som imponerer» smeller imot kundene deres på duco.no. Er det ikke litt tøft å ha den visjonen hvis kunden er misfornøyd?

- Jo, absolutt. Men alle kan gjøre feil. Da må vi jo bare prøve å imponere med måten vi løser den feilen på.

 

- Hvor lenge har dere samarbeidet med Optimera?

- Vi har hatt Optimera som en av våre leverandører siden oppstarten, men i 2018 skrev vi en ny samarbeidsavtale. Det var fordi vi oppdaget at det er verdifullt for oss å være mer lojale. Optimera er den beste leverandøren her lokalt. De kan levere de tjenestene vi trenger. For å være best, må vi ha med oss de beste. Det handler ikke bare om prisen på byggevarene, men også om profesjonaliteten og kompetansen i Optimera-systemet. Dette er noe som er blitt bedre og bedre, og vi har fått et tettere og tettere samarbeid.

 

- I tillegg er Optimera en av de aktørene som kan levere grønne bygg, og det er viktig for oss da vi har utviklet en bærekraftstrategi for å gjøre det vi kan fra vår side. Vi har på planen å få Miljøfyrtårn-sertifisert oss også, og der kan jo Optimera hjelpe til med sin kompetanse. De vet hvordan de skal levere iht. kravene og gjøre det lettere for oss.

(Duco)Håndverk som imponerer_Fremmersvik rehab_796x531px_2.jpg

- Når dere får en henvendelse fra en kunde, hvordan starter dere prosessen? Når involverer dere Optimera?

- Vi kobler på Optimera ganske raskt, både ved nybygg og rehabilitering. Vi benytter oss typisk av tjenester som salgskalkyle, mengdeberegning og statiske beregninger. Dersom det er behov for brannprosjektering, benytter vi Optimera der også.

- Bruker dere konstruksjonspakker fra Optimera?

- Ja, også på ombygninger og rehabilitering. Vi bygger mer og mer spenstig, og det er ikke én standard lengre, slik det var for 20 år siden. Nå tøyer vi grenser nesten i hvert eneste prosjekt. Da er vi avhengig av noen som kan hjelpe til med dimensjonering og med å finne de rette løsningene.

- Har du noen ønsker om hvordan Optimera kan utvikle seg videre?

- Det er knyttet til energieffektivisering. Alle vet jo at hvis du hiver 10 centimeter til på veggen, så blir det litt bedre, men hvor mye bedre? Vi ønsker oss reelle tall for hva besparelsen innebærer. Dessuten vil vi vite om det er andre tiltak som kan gi mer for pengene? Vi trenger hjelp til å finne løsninger på tvers av produkter og leverandører. Og vi trenger dessuten å få kvalitetssikret våre forslag til tiltak mot kundene. Kundene etterspør konkrete tall.

 

- Krever kundene mer enn før?

- Ja, absolutt. Kundene er opplyste, og de tar heller ikke det vi sier for god fisk. De sjekker det opp, kommer med oppfølgingsspørsmål, og de forventer at vi skal kunne alt. De forventer at vi skal vite om alle produkter og hvilke produkter som er best for dem. Dette gjelder ikke bare innen i energiøkonomisering, det går på kledninger, paneler, innvendig akustikk og mye mer. Derfor ser vi større og større verdi i det å få et tettere samarbeid med Optimera, avslutter Vestre.