Satser på de ansatte | Optimera | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Kristiansand-bedriften Bico har mange bein å stå på – i hele Norge. Du har derfor helt sikkert vært innom et sted de har stått for innredningen. I flere tiår har de vært totalkunde hos Optimera.

Opprinnelsen til Bico strekker seg tilbake til 1953, da byggmesterfirmaet Drangsholt og Sællmann så dagens lys. Gjennom en sammenslåing i 1989 ble Bico Bygg og Innredning A/S til i sin nåværende form. I disse dager flytter de inn i nye lokaler, eller rettere sagt et bygg de selv har rehabilitert på Mjåvann.

- Etter 32 år får nå snekkerverkstedet dobbelt så stort areal, og kontorplassene våre blir endelig samlokalisert. Også lageret til byggdivisjonen kommer inn, så hele bedriften kommer under ett tak, forteller Kjell Nevland. Han leder byggdivisjonen, og har selv vært i Bico i 25 år.

 

Får skryt og vinner priser

- De elsker alt som ikke er mainstream, og jeg tror de må være en av de flinkeste byggmesterne i landet, sier Siv Heggelund, kundeeier og salgsleder i Optimera. Hun legger til at Bico er særdeles veldrevet og har et vanvittig godt miljø.

Heggelund er ikke den eneste som gir gode skussmål. Sammen med arkitektfirmaet Lundhagem satte Bico opp betonghytta på Lyngholmen – en hytte BBC har kåret til et av verdens mest spektakulære hjem. Og Svein Lund i Lundhagem, sier følgende:

- Vi har sjelden eller aldri møtt en slik entusiasme og faglig dyktighet tidligere i vår karriere. Bico har, både når det gjelder tre og betong, en unik kompetanse, med formenn og håndverkere som virkelig kan sitt fag.

BETONGHYTTA: Betonghytta på Lyngholmen vant i 2016 Lillesand kommunes byggeskikkpris og er av BBC kåret til et av verdens mest spektakulære hjem. Tegnet av prisvinnende arkitektfirmaet Lundhagem, bygg utført av Bico.

 

Innredning som snur hoder

Det er ikke bare byggdivisjonen som får positiv oppmerksomhet for leveransene. Innredningsdivisjonen har også en lang merittliste, som strekker seg fra signalbygg som Deichman i Oslo, til alle Burger King- og Peppes Pizza-restaurantene. I hovedstaden tråkket de opp nye stier allerede sent på nittitallet, for eksempel med Café Con Bar, som mye takket være interiøret ble kåret til årets utested i 2000. Også i dag er det en god sjanse for at Bico står bak restaurantinnredning som får hodene til å snu seg over hele Norge.

Spesialinnredning i Deichman Bjørvika, Oslo kommunes bibliotek og Norges største folkebibliotek i Bjørvika, er produsert og montert av Bico.

 

Alltid noe å gjøre

Markedsutviklingen er ikke enkel å forutse, men nedgangen på nybygg i disse dager er ikke til å ta feil av. Imidlertid skal det mer til for å skremme en bedrift som startet opp i det grumsete kjølvannet av jappetiden:

- En eller annen plass er det alltid noe å gjøre. Vi er ikke spesialisert og avgrenset til visse segmenter, så på grunn av bredden vår med næring, enebolig, fritidsbolig, leilighetsbygg og rehabilitering har vi god fleksibilitet. Når vi ser tilbake på spådommene rundt effektene av koronapandemien på byggebransjen, er det iallfall lett å se at ekspertene ikke alltid får rett, avslutter Nevland.