Byggfag-kjeden har signert Optimera som ny grossist | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Byggfag-kjeden etablerer et langsiktig, strategisk samarbeid med Optimera Handel på grossistinnkjøp.

Byggfag-kjeden etablerer et langsiktig, strategisk samarbeid med Optimera Handel på grossistinnkjøp. Optimeras omfattende satsing med nytt sentrallager i Vestby og landsdekkende logistikknettverk var avgjørende for valget.

Byggfags kjedemedlemmer vil fra 1. mai 2022 gjøre innkjøp fra Optimeras brede utvalg av lagerlagte byggevarer. Innkjøpene vil være en blanding av varer fra ulike leverandører hvor direktebestillinger til sammenligning ville bli lite effektivt, mer kostbart og gi større miljøfotavtrykk.

Et strategisk valg

– Avtalen er meget konkurransedyktig for våre medlemmer. For Byggfags kunder er godt utvalg, gode priser og rask levering viktig. Optimera var et attraktivt, strategisk valg for oss på grunn av sin store satsing på moderne logistikksenter og landsdekkende distribusjon, sier administrerende direktør Jostein Strand i Byggfag AS.

Byggfag er landets eneste medlemseide byggevarekjede. Kjedens 50 medlemmer er i hovedsak små og mellomstore byggevareforretninger ute i distriktene. Kjeden har en grønn profil og vil fortsatt gjøre direkte innkjøp fra leverandører av blant annet tyngre byggevarer og trelast for å unngå omlasting og unødvendig ressursbruk.

Stort vareutvalg og effektiv logistikk

Stort vareutvalg og effektiv logistikk er nøkkelfaktorer for Optimera. Gjennom mange år har selskapet etablert et omfattende logistikknettverk. Nettverket leverer til utsalgssteder, proffkunder og gjør-det- selv markedet over hele fastlands-Norge.

I desember 2021 ble dessuten nytt sentrallager i Vestby utenfor Oslo overtatt. Sentrallageret får en nøkkelrolle i denne avtalen og innredes for tiden med automatiske lager- og plukksystemer.

– Optimera foretar store investeringer for å gjøre norsk byggevarehandel konkurransedyktig også overfor konkurranse fra aktører og netthandel utenfra. Å bli valgt av Byggfag viser at satsingen bærer frukter. Vi ønsker kjedemedlemmene velkommen som kunder her hos oss, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera.

 

Om Byggfag

Byggfag ble stiftet i 1990 og er Norges eneste medlemseide byggevarekjede. Kjeden har i dag 50 medlemmer, en god posisjon i distriktene og hovedkontor i Ålesund. Gjennom årene er virksomheten utvidet med blant annet Byggfag HUS med bygningsdesign som tilpasses kunden i samarbeid med Byggfag Arkitekter hele veien gjennom byggeprosessen fra skissestadiet til overtakelse.