Konstruksjonspakker sikrer fremdriften | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

Vi møter byggeleder Dagfinn Fjellet på Lambertseter i Oslo. Her har en tomannsbolig og en enebolig fått plass i en eplehage. Dette er et typisk prosjekt for Diano Eiendom. De teller fire fast ansatte, og inntil 40 innleide håndverkere avhengig av aktivitetsnivået.

Startet med konstruksjonspakker
Fjellet kom inn i Diano Eiendom for fem år siden, da bygde de på tradisjonelt vis. Selv hadde han god erfaring med konstruksjonspakker fra tidligere og kunne tenke seg å fortsette med det.

– Jeg tok det opp internt, og etter at de første prosjektene ble så vellykket har vi ikke sett oss tilbake. Det er nok spesielt egnet for oss som primært bygger to og tre etasjer, med konstruksjonspakker i kjelleretasjen og elementer over det.

– Hovedårsaken til at kombinasjonen konstruksjonspakker og elementer er avgjørende for fremdriften er at tilgangen på kvalifiserte håndverkere er såpass begrenset, sier han.

Konstruksjonspakkene kommer fra Optimera Byggsystemer i Andebu. De mottar tegningene fra arkitektene Diano samarbeider med og gjør de tekniske beregningene.

Optimisten_august_Konstruksjonspakker_Artikkelbilde_796x531_2.jpg

Foto: Iteo

Nesten en forutsetning i Oslo
På papiret kan konstruksjonspakker se dyrere ut, men det er en lang rekke med kostnader som reduseres eller blir borte.

– Byggetiden går ned, og det reduserer leietiden for stillas og eventuelle containere og annet utstyr. Mange tomter i villaområdene er også såpass trange at det er vanskelig med plass til avfallssortering, og det er en stor oppside ved å minimere avfallet. Naturligvis er det også positivt at snekkerne våre trives med å bygge på denne måten og foretrekker det.

Samtidig som at byggene raskt blir tette og noen ganger eliminerer behovet for tørking, kommer man raskere i gang med innvendige arbeider.

– Det er så mange fordeler med konstruksjonspakker og elementer at vi ikke kan se for oss å bygge på en annen måte, avslutter Fjellet.