Handle miljøvennlig med MinOptimera | Optimera

Hovedinnhold Hovedmeny

BREEAM-NOR er Norges fremste miljøsertifisering for bygg. Optimera leverer produkter og materialer som tilfredsstiller grunnleggende krav i BREEAM-NOR og med MinOptimera blir det enda enklere å handle i henhold til prosjektets miljøprofil. Vi viser deg hvordan!

Enten du skal bygge i henhold til BREEAM A01, BREEAM HEA02 eller nasjonalt filter, hjelper MinOptimera å bestille varer som innfrir kravene til de gitte miljøstandardene. Du kan enten bruke filterfunksjonen for å velge blant produkter som oppfyller kravene eller merke selve prosjektet med en miljøprofil.

Ved å opprette prosjektet ditt i MinOptimera, kan du enkelt gi prosjektet en miljøprofil allerede ved opprettelse. Snart du har gitt prosjektet en miljøprofil vil det ikke være mulig å handle produkter som ikke oppfyller de gitte kravene. I praksis betyr det at du ved søk på produkter vil få opp beskjed om at produktet ikke oppfyller kravet til valgt produkt – og dermed ikke er mulig å kjøpe.

imagensoah.png

Et produkt som strider mot valgt miljøkrav vises med varsel i rosa. Legg også merke til at kjøp-knappen ikke er tilgjengelig på produktet.

Varsel ved handel i butikk - kjøpsnekt på nett

Dersom du handler i et av våre byggevarehus vil du ikke oppleve samme form for varsling. Kjøp som strider mot miljøprofilen for det valgte prosjektet, vil først bli identifisert etter kjøp. Varslingsansvarlig vil likevel straks etterpå motta en SMS og e-post til sin bruker med beskjed om at det er kjøpt varer som strider mot prosjektets miljøprofil og med beskjed om å returnere produktene.

Dette er altså ikke en problemstilling du vil oppleve med MinOptimera – og på den måten kan du spare både tid og penger, mens du handler miljøvennlig!

Dette er miljøfiltrene du finner i nettbutikken:

  • BREEAM A20
  • BREEAM HEA02
  • Nasjonalt filter